Tankar från ett varmt men regnigt Aussie

Bra saker med Australien:

¤ Det är varmt även på vintern! Typ solaofåsolbrännavarmt, i like it!
¤ Havet
¤ Poolen
¤ Folk e trevligare här än i Sverige
¤ Surfmentaliteten
¤ Ligga på filt hela dagen med pojkvän som gör bästa sangrian
¤ Det finns inga vanliga fåglar, bara papegojor i träden! Gröna o röda o roliga!¤
¤ Kängurusarna gillar att bli klappade!



Dåliga saker med Australien:

¤ Frukt e skitdyrt. En banan kostar 18 spänn
¤ grönsaker e skitdyrt. Gurka kostar 80 kr kilot
¤ Cigaretter kostar 89 spänn pack (de kanske e bra ifs men inte när de inte finns snus hey)
¤ alla slänger i sig piller, thailandvalium o skit precis överallt, vad hände med den klassiska fyllan liksom?
¤ Fashion bor inte här.
¤ Det är svårt att tjäna pengar
¤ mamma är för långt bort
¤ internet kostar 20 dlr i timmen
¤ jocke johan sarah henke jeppe anna marie lillhanna agnes rebecka är för långt bort
¤ grodorna är för stora. Jag pratar typ size fotboll.
¤ Fladdermössen är för stora, typ fiskmåsstora. Och ja, de attackerar


Anway, saker börjar gå min väg nu. Fick ett väldigt bra mail som kanske kan leda till något riktigt grymt i höst. Nu gäller det bara att jag börjar jobba jobba jobba för det! Infact så ska jag gå hem och göra det nu bums!







Nuså!

Jag kommer hem! I oktober! Ojojoj vad skönt det känns att säga! Det var som att hundra kilo släppte såfort vi bestämde oss. Nu njuter jag av vädret och solen och poolen och det känns inte lika tungt längre, allting är finare, gräset är grönare, det är varmare och luktar godare, som semester. För det är nog det Australien ska vara för mej. Semester men aldrig hemma.

Hemma är där Anna och Marie är, där Rebecka och Jeppe och familjen är. Hemma är kallt o regnigt och mörkt och tusen ljus på liseberg. Nu laddar jag mentalt, tar in all sol och samlar energi för att komma hem.

Hemma är allt lite upponer. Mamma säljer huset, alla delas upp och flyttar till lägenheter, hundar o katter överallt.Idag bakade jag svenska bullar o lyssnade på Sanna med Ulf Lundell. Jag har inte kunnat lyssna på den sen jag åkte för då gråter jag bara, men nu gick det och jag sjöng o skrålade o tänkte på hösten som jag ska få spendera i hjärtats stad.

I morse när jag vaknade hade jag ett meddelande på telefonen från storebror, Han kommer i september! Det gör mej så glad att jag vill skrika rakt ut, ja studsade upp ur sängen o ville börja städa lägenheten på en gång och Chris fick påminna mig om att det är några månader kvar till september. Det ska bli så sjukt kul att få visa honom och Annso allting här, mitt lilla liv här innan jag åker hem, för hörrni, jag kommer hem!!!!! snart!!

Woooh!


nytt inlägg

Hej igen bloggen. Det var ett tag sedan. Igen. Jag kämpar på här och det går bättre. Pengarna är fortfranande skit o ett varjedagtema men vi kämpar på och vi har det bra. I veckan tog Chris med mig till regnskogen, grodornas paradis men det gick bra, vi såg inga grodor men palmer o lianer o vattenfall och grottor och igår akte vi upp i bergen och gjorde en treetop.-walk som vi sedan avslutade med vinprovning med Malin o Stefan, Vi köpte ett skitäckligt rött vin som smakade underbart efter alla provglas men när vi kom hem igen så var det som sagt inte alls värt 20 dlr och vi svepte skiten innan vi gick till Howl at the moon för att höra Taj sjunga och sen vidare till Envy för applemartinis och sen dansade vi som galningar på East till alldeles för sent.

 

Vi pratar om att flytta till Sverige nu, på allvar. Det är mycket att tänka på, men mycket lättare att tjäna pengar. Sen e det ju vinterkyla, SFI, försäkringskassa o visum som måste funderas ut,

 

Jag har slutat på Onyx som sagt, saknar det inte o längtar inte tillbaks alls o nya jobbet är fint och roligt, men fortfarande tjänar jag bara precis så jag klarar veckan, inte en krona till spar eller resa, och dumma skatteverket vägrar ju betala tillbaks min skatt eftersom jag inte är hemma. Myndigheter säger jag bara! Sånt måste man också tänka på. Chris fria härliga själ, vad händer med den i det svenska systemet?

Jag önskar jag kunde säga att jag tror det blir bäst att flytta hem, men jag vet ju inte. Vad tror ni? Jag saknar hamnen, nordstan, fröken olssons cafe och sushi i slottsskogen mer er mina fina vänner.


skitpiss

Jag har fått nytt jobb, på en grekisk restaurang. Dom är trevliga och det är ett fint ställe och Onyx är ju helt jävla körda i huvvet nu så det var ju bra.

Mamma och Jocke ska skiljas.

Är på ett sjujävla dåligt humör o trött på hela skiten. Fuck you.


RSS 2.0