Gräsänka

Ikväll jobbar hjärtat.
Först tänkte jag sitta hemma och tjura över detta men nu har jag ju bestämt att jag ska vara positiv.
Jobb = Dineros
Dineros = Fina middagar, roliga utekvällar.
Fina middagar, roliga utekvällar = Gött.

Så istället tänker jag gå hem, vara glad, träna, och inte ha måndagstankar om framtiden/arbetslöshet/här-ellerdär och så vidare och så vidare.




Nu ska hjärtat bli svenne

Fått sms om start av SFI. Nu ska hjärtat lära sig svenska.
Det händer ju faktiskt grejer, det gör det ju. Även om det går lite långsammare än jag hade önskat.

Nu ska här vara positiva! Det rör ju på sig!


Dag 12. My sibling (s)

Storebror säger en dag att nu har Ann-Sofie slutat äta p-piller. Att de inte har bråttom men att det är lite spännande så att intevetanärdetskahända.















(. Jag blir avundsjuk på att de har det så ordnat för sig, med fina huset och bil och motorcyklar men får inte längre panik av tanken att min storebror ska få en egen familj. Jag antar att sånt försvinner när man hittar nån man vill göra detsamma med. Lillasyster är förväntansfull och säger varjegång vi ses; tänk att jag ska bli faster! Och jag tänker att det finns en möjlighet att jag blir fastern som inte är med när bebin växer upp, fastern som bor så långt bort.
Och sen tänker jag på den dagen jag och hjärtat har det så ordnat att vi bara känner att vi kan chansa, inte bråttom men lite spännande så att intevetanärdetskahända. När vi har hus och bil och ett ställe där vi ska ställa julgranen på och jag vill ha mamma nära mig genom hela grejen fast jag vet redan nu att det kanske kan bli svårt. )

Och så fortsätter det...

Min chef säger 100 % eller inget, när hon tar in mig på kontoret idag för att prata slutet på mitt vikariat/början på min fastanställning. Jag säger att jag ska fundera men det är inget att fundera på.
Jag vill inte jobba med socialt arbete, vill inte vara socctant.
Jag har haft 2 fasta jobb inom detta och har sagt upp mig från båda. Första för att börja på andra och andra för att resa jorden runt.

Jag vet att saker ordnar sig ändå, så jag ska artigt tacka nej till detta och

A. Bli skitbra på att tatuera tills Augusti
B. Söka annat jobb där jag kan jobba HÖGST 75 %.

I övrigt är väl denna veckan precis som alla andra, förutom att jag har massa matlådor vilket är mycket tacksamt. Den ekonomiska situationen är oförändrad och kommer så vara tills hjärtats teleräkning (från nätterna han ringde till Bali, LA och Sverige från Australien) är betald nångång i april. Jag får damp av att känna att vi har slut på reserver, ingen backupplan och inget sparkonto.
Shit vad jag har blivit vuxen. Måste ha sparkonto och backupplan.

Jag var hos mamma en kortis i söndags. Hon hade lagat potatismos med muskot i och jag kramade hundar och njöt av solen genom det stora fönstret och lyssnade på mammas kloka ord som jag egentligen inte ville höra för vi höll inte med varandra. Mamma tycker att vi ska flytta nånstans i Europa, någon neutral stans. Jag ser ingen poäng med att båda ska vara lost, behöva längta och sakna.


Sen tycker jag att det är jobbigt också att det är så svårt att tatuera. Jag vill vara bra på det på en gång, precis som jag var med att lägga upp snus o äta med kinapinnar. Det bara kunde jag på en gång. Tatuering är svårt och nervöst och även om jag får öva jättemycket nu de närmsta månaderna är det inte nog, för jag tycker det är jobbigt när det inte blir helt bra när jag gör det på en livs levande person.

Jag är fullt medveten om att det här inlägget var lite gnälligt. Varsågoda.



Friday


Ikväll väntar jag i soffan tills hjärtat kommer hem från jobb och saknar hur det var att vänta i soffan i Broadbeach, sätta oss på balkongen när han kom, röka cig och se solen gå upp bakom bergen.



Lite skit i kanterna

Huset var mögligt, ruttet och skitäckligt.
Tur att min PMS har gått över så jag kunde ta det som en man.

Istället gick vi till Olearys och käkade hotwings.


Drömmen om ett hus

Idag ska jag och hjärtat kolla på hus. Eller, inte direkt hus men en lägenhet med förstahandskontrakt som är i ett hus. Ett riktigt hus med trädgård som det växer smultron i.
Om det är fint och vi får den och vill ha den så ska jag baka en paj och ge till chalmerstöntgrannarna så de gillar mej och sen ska jag fråga om jag får odla saker i krukor i trädgården.

Ett förstahandskontrakt.
Hus.
Fattar ni? Möjligheterna är oändliga.

Sen att det inte finns nån ugn att göra paj i är ju en sak. Men då köper jag en bordsugn.
Sen att det inte finns möbler är ju en annan sak. Men då köper jag möbler.
Sen att jag inte har pengar är ju en tredje sak.



Nu är jag alldeles tossig. Wish me luck.


Sådärja

Igår blev det äntligen gjort.
Hemmagjord gulash från scratch, och nybakt bröd.

Sen ställde jag mig på köksgolvet och grät mot bröstet på hjärtat för ingen anledning alls.

Ett bad, en middag och en god natts sömn senare och allt känns bättre igen.
Glad och pigg och full av ny kraft.
Jobbar som värsta maskinen på jobbet och nynnar på Orups då står pojkarna på rad, och är sugen på att träna skiten ur mina armar.


Gimme a yey!



Härligt

Härligt att man när ringer banken och frågar varför hjärtat måste ha bevis på inkomst för att få öppna bankkonto får höra att "man måste försäkra sig om att han inte är terrorist".

Måndagångesten

Plus att jag fortfarande är på skitdåligt humör
Plus att jag blir rättvisekämpe på fyllan
Plus att jag har en känsla av att jag kan framstå som lite skrytig

Nu har jag det

Jag fattar fan inte att jag blir överraskad varenda.jävla.månad. Trots att jag har p-piller och därmed borde vara förvarnad.

PMS. The reason for all the down-ness.


Känns på nåt sätt lite bättre redan nu, när jag vet källan till detta elände. För att om typ 3 dagar kommer sinnesstämningen vara i sin ordning igen. YEY!

Downhill

Fortsätter känna mig låg lite grann sådär utan att riktigt veta varför.
Satt å funderade igår och kom nu på morgonkvisten fram till att det nog kan ha att göra med det här.

1. Mitt boende. Jag vill verkligen flytta nånstans där kranen inte droppar, skåpsluckorna inte flyger upp i pannan när man diskar och där grannarna inte är mentalt rubbade. Samtidigt som jag bara inte orkar en flytt igen. Känns kass att vänta på att Anna ska flytta till Stockholm (för jag hoppas det tar lång tid) samtidigt som hennes lägenhet hade varit hyvens. Blir uppringd av en tjej igår med en etta i Linné och känner ba: Värt att gå dit, dreggla och älska och sen få nej och gå hem och avsky mitt eget ännu lite mer.

2. Vi har ingen framtidsplan. Inget ettårsplan, ingen tvåårsplan, ingen treårsplan. Ja vet, vi har ju sagt att vi inte ska ha det, men jag tycker inte att det funkar. Känns lite som att åren kommer gå, och vips är jag 34, bor svart i en andrahandslägenhet med en kran som droppar, ogift, barnlös och fattig. AnydayNows J friade. Dom har säkert en plan. Jag behöver inget frieri. Men jag vill känna att vi är på väg nånstans. Ha en plan.
Eller iallafall en vision.

3 (och 4,5,6,7). Jag saknar min mamma och känner mest för att töntgråta lite och så fort det blir sol och varmt så börjar det snöa efter en timme och hjärtat kanske egentligen bara vill hem fast han säger att han är okej, mitt paket från HM kommer aldrig och ikväll är det Afterwork och jag känner inte för det.

Dag 11. A moment

Sista kvällen i Sams hus i Tugun. En madrass med blå sängkläder i döde Marcs rum och sista kvällen med hjärtat innan resan fortsatte.
Videon som filmade i smyg när jag väcktes.

"-Promise me you'll come back for me.
- I allready promised?
- I need you to say it. I need you to promise me you come back from sweden to get me."

Videon hittade vi igår, småfulla och nykära efter den finaste 3 rätters-3 viners middagen jag nånsin fått.




Dag 10. Vad jag hade på mej idag

Det som låg närmast. Var uppe och kollade på reprisen av mellon igår så jag orkade inte planera klädseln. Är riktigt socckärring-klädd idag i jeans, boots, ugglehalsband och kofta.
Mitt hår är jävligt snyggt dock. YEY. Alltid nåt.


Lets do It

Inatt hörrni hade jag värsta inceptiondrömmen. Drömde att jag drömde och väckte mej själv o trodde jag var vaken men drömde fortfarande. Ni fattar. Fattar ni? Jävligt läskit var det iallafall.
Min downperiod förra veckan tog slut ganska fort och nu känns livet rätt gött igen.
I fredas kom Jeppe och höll mej sällis med massa prat och vin och det var alldeles för länge sen vi hänge själva, det kände jag det.
På lördagen kom Annso, Storebror och Stefan och vi gick till olearys o käkade och drack bärs och sen gick hjärtat till jobbet och vi gick hem och blev fulla och sen gick vi på Flying, och Flying var precis som Flying var förut. Bra musik, och spontandans och Annso totalt ägde dansgolvet.
Sen igår blev det ju dags för min och hjärtats date, vi som knappt setts de senaste 4 dagarna och det var välbehövligt och nykärigt och vi gick ut i vårvädret på promenad och sen lagade han indisk mat.
Typ bästa söndan på jävligt länge. Är såhär nykärs-glad och tänker att det här med att hjärtat jobbar lite då o då kanske inte är så jävla illa ändå.
Och det firar jag med Rockabillytema på kontoret.


Nu kör vi måndag mina vänner!

Värm mig

Fast allting är så bra och ser så ljust ut känns allt lite tungt just nu. Inte tungt kanske. Men lite trött känns det. Jag har shoppat vårkläder, tatuerkarriärar för fullt och hjärtats jobb betyder mer pengar snart = lättare liv.
Men ändå. Lite trött. Lite segt. Lite väl lång vinter.
Skynda er sol och vitsippor!
Värm mig

Dag 9.My believes

Jag tror lite på karman men inte på gud jag tror på att grönt är bra för själen och musik också och att man kan kissa åt nån annan som är för lat för att gå själv. Jag tror på att resa gör en större och att man ibland blir en för stor fisk för sin skål. Jag tror att man blir smartare för varje bok man läser ovasett vad den handlar om och jag tror att det är inte hur man har det utan hur man tar det. Jag tror att ekonomer är perversa och att om det alltid var varmt skulle allting gå lättare.

I Sydney på museumet valde jag önskearmbandet med texten "I wish summer would last forever"
Ett halvår där ett halvår här så skulle den önskningen av biff.
Val. Dessa val. wattafack.





Dag 8. A moment



Kommer du ihåg när vi satt här Shevan? Vilka bra tankar vi hade då? om hur allt skulle bli, om allt vi aldrig mer skulle göra, om att aldrig mer säga aldrig och om att aldrig mer vilja komma hem.


Dag 7. Min bästa vän(ner)

- Skickar "fuck you" på snefyllan

- Håller Springsteenkvällar som ingen annan

- Är klok och varm och förstående

- Dansar med mej natten ut och vaknar på morgonen och skrattar med mig tills magen gör ont

- Är lika nära ovasett hur långt borta hon bor

- Är vildast och bäst att festa med

- Dricker vin som en champion och blir grov i mun som ingen annan

- Får mig alltid att skratta och alltid alltid må bättre

- Skickar små pepp-sms när det behövs som mest



Dag 6. Min dag (igår)

Söndagar är min absoluta favvodag. Igår vaknade jag upp nästan helt av mig själv runt halv 11, väckte lillasyster som sov i vardagsrummet och åt rostmackor med salami. Sen tyckte hjärtat att lillasyster och jag skulle ha one-on-one tid så vi åkte in till stan, provade ringar På Gina tricot, köpte ringar och fikade i väntan på tåget.
Mitt i fikan gick brandlarmet och precis som i en zombiefilm ropade högtalarna ut: Attention please, evacuate the area immediately! och vi fick inte ens dricka upp kaffet utan fick hitta en väg ut fort, och precis som i en zombiefilm var det vakter överallt och branddörrarna slogs igen framför oss. 
Jag vet inte om det var nån brand men lillasyster kom på tåget iallafall och jag åkte hem, myste ner mig i soffan och kollade på The dog Whisperer och Grand Torino med hjärtat medan vi åt upp godiset som var över från lördagen och pratade om att vi båda gärna skulle vilja ha en hund som var halft varg.

Min sleeve

Sittning 1. Linjer



Sittning 2. Bakgrund o lite fler linjer



Sittning 3 - Det roliga har börjat!


Dagens veckans

Veckans inne och utelista

Ute:

Vinter
Treserva
Morötter



Inne:

Mys
Melodifestivalen
Game of Thrones


Svenska för hjärtat v 3.0

Jag -  What do you want to do tonight?
<3 - Mys!?

Jag - Dont worry about food tonight, I'll cook for us!
<3 - What are we having?
Jag - Dont know yet, I'll think of something.
<3 - What foods other than tacos are "fredasmys" food?

Mys är hjärtats nya favvoord.
Kanske för att jag hela tiden säger det, eller för att jag läspar med flit när jag sjunger " det är dags för fredags myyyyyyz!"




Det känns som att han börjar fatta hela svensson-sverige-konceptet. SFI kommer gå som en dans!


Dag 5. Min definition av kärlek (everytime you need a friend I will be here)

I onsdags tog jag omedelbart LVU på en 11årig liten flicka, med ansiktsuttryck som min lillasyster. Hämtade henne i skolan utan förvarning och flyttade henne till en ny familj och hon grät och grät och jag som trodde jag hade blivit hård hade en stor klump i magen hela resten av dagen.

När jag kom hem hade hjärtat lagat mat som vi fick slänga för den var skitäcklig, hällt upp ett glas vin och i badrummet fanns ett bad upphällt och tända ljus och där satt vi i säkert en timme, jag lutad mot hans rygg och han hällandes vatten över mina knän så dom inte skulle bli kalla och så pratade vi om dagen och om allt och inget.

Igår fortsatte chefen tatuera min sleeve, så dagen började bra och studion stängde tidigt så jag kunde komma hem tidigare än vanligt. Trodde jag ja.
Vid Jaegerdorfsplatsen blev det spårvagnsstopp, och skylten som visar när 3an ska gå ändrades från 2 till 3 till 2 till 19 minuter och när de 19 minutrarna gått ner till 3, så höjdes dom till 23.
Tilläggas bör också att det var typ 13 grader skitkallt och att jag hade mina boyfriendjeans som har gott om plats för kalluft. Jag blev vansinnig, ringde taxi, fick inte tag på taxi, blev ännu mer vansinnig och gåsprang hela.vägen.hem. 
Kom innanför dörren, svor och skällde och ville bara gråta och hjärtat hjälpte mig att få av mig boyfriendjeansen och packade in mina tusennålar-lår i en filt. Sen fick jag spagetti direkt som de är från grytan, som spagetti ska ätas. Hålla dem i luften och pricka munnen.


Dag 4. Vad jag ätit idag

Kommer ni ihåg när jag slutade röka för typ 3 veckor sen och ba vips gick upp 3 kg i vikt? Jag har gått upp ett till trots att jag äter nyttigare.
Jag panikar inte värst över de här kilona, men jag panikar däremot om det är tänkt att fortsätta såhär.
Så i söndas bestämde jag mej för ytterligare en uppskärpning, Nu dras saft (mitt livselixir) bort från intagslistan, och chipsen på fredag får bli färre. 

Så vad jag ätit/ska äta idag blir följande:

Frulle: 
En macka med baconost, kaffe
Lunch:
Lax, sallad
Kväll:
Korvstroganoff och puttelite nötter eller så.

Vsg. för dötrist inlägg.





RSS 2.0