Friday I'm in love

Idag är det första fredagen som hjärtat är ledig typ nånsin. Det skulle vi fira med att dansa järnet med våra gemensamma vänner. Istället fick hjärtat "Swedish-flu" och har vart dödsliggande hela veckan.
Så vad ska vi göra istället?

Vet icke.
Vad jag dock vet är att imorrn ska jag och Felicia ut o åka Rollerskates och eventuellt förmodligen antagligen dricka vin.

Och sen ska vi boosta mig själv och sen ska vi boosta mej själv

Vad rolig pojkvän jag har som super ner mej och min jobbkompis med shots när vi drattar in på Hardrock runt 5 snåret. Det har jag fan gjort bra.

liten uppdatering

assa ursakta att ja inte har skrivit pa lange. o ursakta annu mer att ja inte kan skriva a, a och o. jag skriver fran min blackberry och tydligen gillar inte blackberrys svenska spraket. vad har hant sen sist? jovars. jag har hangt med lisa o lena fran jobbet och varit asbra wingman pa krogen. jag har suttit i 3 timmar pa flygplatsen for att sen koras  till en annan flygplats for att sen antligen fa aka till london med lillasyster. i london var det sol och tshirtvader, billig shopping, musikal och vax-twillight stjarnor. hade helt underbara dagar med lillasyster och idag ar ja pa plats i studion igen, har fatt klart framsidan av min sleeve helt nu. tradgardstomten och lingonen e klara och nu e de bara ekollon, varmlandsblomma o bakgrund bakpa armen kvar! idag har jag forovrigt kund igen. gino fran ett helt annat liv kommer hit och tatuerar sig och det ska bli konstigt att ses igen.

Hej kungen

Jag önskar mig dessa. Typ CPmycket.


Disco inferno!

Den här dagen har bara varit grym. GRYM! Som i bra då.
Sovmorgon, sällis till bussen av försenat språkgeni som hela vägen på spårvagnen övade på svenska ursäkter för att vara sen till SFI.
Thailunch ute i solen, gaddade ett picassomotiv på en go gammal arbetskamrat, och fick hem mina rullisar som jag fått låna av chefen. 

När jag kom hem hade hjärtat lagat middag med räkor och sen tog han sin longboard och jag mina rollers och så gick vi ut i svarta kvällen och åkte fram o tillbaks på uppfarten.
Jag kom framåt ganska bra idag faktiskt, och ganska fort också. Och samtliga kroppsdelar är intakta. Hela tiden sjöng jag på "burn baby burn, DISCO INFERNO!" och både en och två grannar tittade på och frågade hur det gick.
Jag förstår att mina åskådare inte såg riktigt vad jag såg. I mitt huvud när jag höll mig i gåstången med båda händerna och åkte fram och tillbaks med fötterna, moonwalkade och sjöng disco inferno såg jag discolampor och att dom rörelserna jag gjorde var helt utan stång och i slowmotion i asballa discokläder. 

Det känns bra det här. Saker börjar ta sig. Snart kommer jag exempelvis kunna skriva en personbeskrivning av mig själv utan att ba; "shit.. va jävla trist liv" eller "ööööh.. hobbies...?"

Yrke: Tatuerarlärling
Hobbies: Rollerskating

Ha! det är annat än socialen-jobb och tråkig gymträning.

Jag vill aldrig bli en Svensson.

(Inget ont mot dig Matilda, för jag syftar inte på efternamnet. Du e en hejdundrans icke-Svensson!)


Och ni? Helg imorrn då. Om jag har planer? Jovisst!

Fredag: Hänga med nya bästis Felicia. Dricka vin, prata rollerderby, njuta av liv in general
Lördag: Åka rullisar, dricka vin å gå ut med Roomie och Lisa och tydligen agera wingman för tydligen har jag sagt att jag är grym på det
Söndag: Vara bakis, mysa med hjärtat, hämta syster, mysa med syster och packa väskan till London.


Dagens gaddning och Dagens rollers:



Tyler

En kväll klättrar en katt upp för byggnadsställningarna utanför vårt hus och in genom vårt fönster.

Chris tycker att vi ska kalla honom Tyler, så det gör vi.




Svenska för hjärtat v. 6.0

Igår tragglade vi svenska hemma vid köksbordet i flera timmar samtidigt som potatisgratängen var i ugnen.
När vi äntligen var klara för dagen knäckte hjärtat med fingrarna sådär äckligt och jag sa SLUTA!
Då svarar den språkliga talangen
Du inte min mamma!

Skuggan

Vi har precis landat i Sverige efter en helg där hjärtat skrattat och beställt och känt sig hemma och blivit förstådd.
Vi kommer av flygbussen och går in på centralen och han får en vanlig svenskknuff av en vanlig svensk utanettursäkta och då
" FUCK this shit i dont wanna LIVE HERE!" och ilskna tårar över den friterade kycklingen och jag ba

Ok. Då var vi här.
För jag känner ju igen det så väl och jag vet ju och jag håller ju med.
Och jag tröstar så gott jag kan och en liten stund senare ler hjärtat igen och ber om ursäkt för utbrott och säger att nu känns det bättre för honom det var bara nåt som ville ut


men för mig är det fortfarande tungt.


Solen

Vi är på en stökig bar med livemusik och stora guiness och öl i knäet.
Hjärtat kommer tillbaks från toaletten med ett stort leende. "Everyone is so NICE here!"  utbrister han och säger att folk flyttar sig när han kommer och att dom ber om ursäkt och ler och inte knuffas.

Hjärtat förstår på nåt underligt sätt vad dom säger när dom pratar med sin breda skottska och han säger att han känner sig som sig själv igen när han får beställa, ckecka in och sköta snacket. Här finns meatpies och man häller vinäger på allt.
Hjärtat skrattar och pratar och trivs och jag är alldeles varm i magen hela helgen.


Födelsedag, vacation and to be a rollergirl

Oj vad mycket jag har att ta igen här på bloggen!
Vi kan ju börja med torsdagens äventyr. Min sleeve blev nääästan klar på dagen och sen skyndade jag hem för att hämta tårtan till hjärtats kalas.
Mina finaste vänner kom, och Chris kompis Bob också, haha! Han var sjukt skön, en riktigt trevlig kille och Agnes och Jonas hade med champagne och ballonger och Felicia och Mattias hade med champagne så det blev en hel del champagne och en hel del öl och när vi vaknade på morgonen efter att ha åkt hjärtats nya longboard i källaren var det tårta på golvet och snurrigt i skallen och dags att åka till flygplatsen.

Edinburgh hade ALLT man kunde be om. Sol, god öl, säckpipor, trevliga skottar, guiness och fet mat - muuums!
Vi strosade bland slott, kollade upp och sa "woooow" över alla Harrypotterhus, åt på uteservering, drack fina coctails, badade bubbelpool och besökte 20 pubar på en kväll. Vi hade 2 kvällar med storebror, Stefan och Ann-Sofie och en hel dag och kväll för oss själva - helt perfekt!
Min och hjärtats första semester, och några riktigt fina dagar senare är jag nu redo för en ny vecka, och nya tag. Pepp på allt och det känns som att dåliga saker bara rinner av mig. Jag vet hur jag är värd att behandlas, sätter ner foten, rensar ur och lägger min energi på allt bra som finns kvar. 

Ikväll jobbar hjärtat och jag sitter och gör planer med vänner och för tatueringar och för våren och känner att det blev en hel del crossianter i helgen, hahaha, så imorrn e de knäckebrödsfrulle som gäller och förhoppningsvis har Emma hittat sina rollerblades, så vi kan ut och åka på onsdagslunchen.
Jag ska vara med på tryouts för West coast bombshells, Rollerderby i April. Jag tror verkligen att det passar mig, det är tufft, snabbt och man har nicknames typ "combat cupcake"! hahahha! 


Gött att börja veckan med en tisdag! Nu kör vi!




Förresten version 2.

Nu går jag hem från kontorsjobbet. För att inte återvända försen tisdag nästa vecka. För nu ska jag tatueras, fira hjärtats födelsedag och åka till skottland!




Mina vänner som hjärtat träffat och tycker om mest kommer på födelsedagsfika på torsdag. Jag har beställt fin-tårta. Vuxet va. Inte lika vuxet som att baka den själv men ändå. 
Och då ska han ska äntligen få mitt närmre 2 meter långa paket som jag "gömt" i garderoben så gott som det går att gömma ett 2 meters paket.
Och imorgon ska vi ha myskväll för vi har inte haft en kväll tillsammans sedan torsdags. När man är nykär funkar bara inte sånt.   




Förresten.

Helgen. Så jävla bra.
I fredas hade jag och Agnes som sagt målarstuga. Vi målade, ritade, drack vin och pratade livet. På lördag blev det världens omväg till studion för Felicia körde fel, vi fick tillochmed åka färja haha, och sen gaddade jag!
fina Marie fick den här:


Sen åkte vi hem till Felicia där Mattias och Marcus hade lagat fin-lasagne och vi drack vitt vin med cider och malibu och Marie och Patric kom sen och vi spelade gitarr och sjöng i köket.
Känslan.
Känslan när man är med BÄSTA gänget, okomplicerat och härligt och familj helt enkelt. Mötte upp hjärtat på hardrock och dansade skiten ur natten allesammans.
Fina bästa vännerna, fina bästa pojkvännerna. Så fint att vara en familj.
Vilken helg!

Då var vi där igen

Har varit ostabil hela dagen. Superlycklig till helt plötsligt känslan att vilja strypa nån till att känna mej ledsen och nere.
Och sen ba: nej fan. Den här gången låter jag mig fan inte luras.
PMS. Jag vet att det är du.

En kväll händer det

En kväll händer det, när jag sitter med pensel och bästis i högsta hugg och med ett stort vinglas och riskakor på bordet och målar och pratar livet.

Storebror ringer och säger att nu, nu Hanna ska du bli faster.
Allt är dagsfärskt med positivt test sammadagochvetintehurlångtgångenmenkundeintehållasig


 Och hela kvällen har jag svårt att koncentrera på konsten.
 Stort. Stort och lyckligt! 

<3

Svenska för hjärtat v 5.0

Häromdagen när jag kom hem satt hjärtat och gjorde upp ett schema för sina dagar. Det innehåller träning 2 timmar, flaring (slänga med flaskor som coola bartenders gör) 2 timmar och öva svenska 2 timmar.

Sen bestämde han sig för att om han ska vara här i sverige så måste han försöka lära sig tycka om fotboll och sluta kalla det soccer och se ifrån att Rugby är så mycket coolare. Så det gjorde vi. Kollade på fotboll och halvsov och sen sa hjärtat

"Jag tycker om inte fotboll!"

Och jag instämde.

Jag har kavaj på jobbet och känner mej viktig

Började dagen med Brucans nya i Blackberryn, gåshud och fånflin och fy faaaaan vad jag läntar till Juli.
Nu är det fredag och jag är glad glad glad för:

1. Ikväll blir det målarstuga o rötjut
2. Imorrn ska jag tatuera Marie och Felicia och sen ska vi gå ut


Men först ska jag till förvaltningsrätten. Och så ska jag hämta hjärtats födelsedagspresent o försöka gömma den på nåt smart ställe. Och posta dom där jävla Australienpapprena för 3:e gången. Och gå på systemet. 


Jag vill köpa smörgåstårta till hjärtat till hans födelsedag. Han gillar inte ägg o inte räkor o inte leverpastej. 
jag gillar räkor och leverpastej. Egentligen vill jag köpa smörgåstårta mest för min skull men det är nånting med det som inte känns helt rätt.  

Australiens myndigheter

Har i veckor, jag säger det igen: VECKOR försökt få tillbaks min pension från Australien. Har hittils fått ca 30 mail som ber om kompletteringar som jag skickat in ca. 3 ggr redan. Fick efter ett argt mail från mej förra veckan svar igen att "theres no contriobutions in your fund".
Ja ba; jahapp. fast näe. De stämmer inte.

Skrev igen och fick idag svaret : please ignore last email. Please send us following: och så listan. IGEN. på allt jag redan skickat in, som jag fått gå ner till apoteket och bett en förvirrad tant att skriva under och skit. Och nu vill dom ha ett Birthcertificate. Från BB.  

Fattar ni, ska det va så här svårt att få ut typ 1000 spänn hur svårt de ska va att få uppehållstillstånd där. PUST.

Victory 4.0

Kommer ni ihåg förra veckan när chefen sa att jag får fast tjänst om jag går upp till 100 % ? Och jag sa nej?

Idag när jag gick in till chefen sa hon att jag får fast tjänst. På 75 %.

Jag = BÄST.

Svenska för hjärtat v 4.0



<3 - I've learned swedish allready!
Jag - Really!? What did you learn?
<3 - Vad heter Chris!
Jag - Oh!  hahaha, great! But It's:  "Jag heter Chris" or "Vad heter du?"
<3 - Damnit!

More good times

Hjärtat ringer efter sin första dag på SFI och berättar att han har fått en vän, som heter Bob och är "cool" och från Somalia. Imorgon ska de till ett fik där Bob hänger för att lära sig prata svenska.
Hjärtat låter glad och jag blir också jättejätteglad över att han har hittat nån som också är ny och lite vilsen i Sverige. 


Vänner.
Nån man kan längta hem lite med och klaga av sig hos sådär som man gör utan att det betyder så mycket egentligen men som ändå gör partnern lite ledsen o istället säger man ingenting.
Nån att sitta med i klassrummet o hänga med när man är ledig och sen ha nåt att prata om när man kommer hem på kvällen.

Så jävla viktigt. 











Dag 13. Whats in your bag

I fredas var Matilda hos mej och vi drack vin och öl och pratade och skrattade och hade sådär allmänt görtrevligt som man kan ha med gamla vänner. Vi hamnade på Kingshead och vår taxichaufför såg ut som Peter Svartling. Det sa jag inte till honom för han verka lite tjurig av sig. Det jag däremot gjorde var att försöka sälja saker ur min väska, till nån som bad om en tändare och därför är det ganska roligt att den 12e rubriken i rubrik-challengen var denna.

Följande saker fanns/finns i min väska och följande saker försökte jag mao sälja:

Ett spårvagnskort (men jag ljög om att det är giltigt till maj för att höja priset, det är det ju givetvis inte), en halv mealbar, läppglans, ett visitkort till en psykolog, en DKNY plånka med ett polaroidfoto från en SKA-club i Bangkok, en nordeadosa och en karta över Nya Zeeland. 







Good times

Igår hade jag på mig mina converse för första gången och studsade av lycka och sa; se vad lätt jag känner mig! Det är vår!
Hjärtat tycker att ordet vår är att ta i, för han fryser än, men jag tror att han också liksom känner att nånting är på gång. Tranorna har landat vid Hornborgarsjön och igår fick jag en hel påse med 3 skinnjackor och en sommarjacka av min fina roomie på jobbet.

Jag är redo för våren nu!

Idag börjar hjärtat på SFI. Jag är excited. Nåt mer jag är excited över är helgen. På fredag ska jag och Agnes (och Anna kanske?) ha målarstuga hemma hos mej, och på lördag ska jag tatuera både Felicia och Marie och sen ska vi festa och jag hoppas att <3 får sluta när hans schema säger så så han kan va med.

Nästa vecka ska vi fira hjärtats födelsedag och så åker vi ju till Skottland! Good times!

Det är Good times nu!

Fredag

Den här veckan har gått så fort så ja inte ens har reflekterat över att jag inte bloggat.
Inte hänt nånting särskilt och inte varit extra av nånting så de kanske är därför också. Inte fattat att det är fredag riktigt heller.


 Lite allmänt förvirrad och seg och återkommer när livet är mer spännande


RSS 2.0