Pappa

Pappa var nog inte döende. Hade nog bara nåt infall om att vilja ses. På dagen hade vi lite awkward tystnad i Slottsskogen, men jag försökte babbla på och vi tittade när sälarna matades och pappa fotade pingvinerna och jag tittade på pappas händer och såg att vi hade samma naglar.
Sen åt vi middag och hjärtat kom med och jag hade slut på kallprat men hjärtat saved the day, skojade och skrattade och jag klappade hans knä under bordet och var bara så jävla tacksam. Sen när vi släppte av pappa på hållplatsen sa han att jag är mer lik pappa än mamma till utseendet och vi gick på babar med både Felicia och Matilda och Roomie.
Igår låg vi nära nära hela dagen och tog igen all tid vi haft isär.
Ikväll ska vi fira svensk valborg, och om det är varmt ska vi grilla i slottsskogen och dricka öl. Nu har hjärtat och jag flera dagar tillsammans, för hah jobbar inte igen tills på torsdag!


Att leva som schizo.

Härliga ljuva PMS.
Pendlar mellan
Att vilja ge upp tatuerandet och livet i stort för att allt är så jävla jobbigt och jag kan inte allt perfekt på en gång, hets-smsa chefen och ba: hjälp jag är kass och sen lugna mej lite när jag får ett peppmess tillbaks som säger att jag är bra
Till att ha vredens vrede, genom hela kroppen på socjobbet och vilja lägga mej på backen o ba slå nävar i golvet o skrika som en bebis alternativt gå hem
Till att känna oerhört behov av att styra upp saker. Mitt liv. Andras liv, skriva listor. Ringa mamma och styra upp lite, ge lite goda råd om förhållandeissues, få Jocke att börja gå ner i vikt, skriva några listor till
Till att känna att fan va synd det är om mig som alltid måste styra upp allting för alla hela jävla tiden
Till att prata av mej med bästa Felicia o inse att ja e sjuk i huvvet just nu och måste sluta vara uppe i alla andras saker och sköta mig själv
Till att ha gjort en snygg tatuering, sitta i soffan med te och käka skorpor och tycka att livet är rätt gött.

Kämparglöd tisdagsdöd

Tourettes, vansinnesutbrott och fy faaan. Sån är min tisdag.
Alla är dum i huvvet och jag suger på allt.

Hej PMS


Måndag och en sån där dag till

Vad som har hänt och händer i korthet.

* Hjärtat fick helt superlätt igenom att få jobba mindre kvällar på Hardrock. Vi som vässat knogar och förberett värsta bråk. Helt lätt och plätt och nu ses vi snart mer. WIN!

* Jävligt trevligt hos Agnes i lördags, uppdatering med LillHanna, och discodans och kaffedrinkar på Yaki-Da.

* Min pappa, alltså riktiga pappa, kommer i helgen. Han mailade och frågade om han skulle få audiens och efter lite googlande fattade jag att han vill ses.
Jag drar slutsatsen att 1. Han måste va döende eller 2. Han har blivit svag och klen med åldern och insett att han inte känner sina barn.
Oavsett. Nervöst, för det är såklart helt upp till mig att roa han och hans psycho-fru. Vad ska vi göra? Sitta hemma i awkward tystnad? Gå på museum i awkward tystnad? Kolla på älgar i Slottskogen i awkward tystnad?
Hjälp.

Nu ska jag åka till studion börja med hjärtats sleeve, det blir musiktema. Jag har lite såndära andradagensbakisångest och känner att jag är lite dålig på allt.


Ikväll

Igår fick jag ha studion helt för mig själv. Kapten stängde och gick hem och kvar satt jag och Gustaf, och i lugn och ro gjorde jag denna och jag tänkte att såhär kan man ha det sen. Thåström, lugn och ro och en egen studio.



Ikväll ska jag fredagsmysa med mig själv. Vad står på schemat? Badkar, ansiktsmask, bok, skorpor och te.
Varför? Cause I need it. Imorgon ska ju tjejerna ses hos Agnes, glam, middag, skitsnack och dans, och allmän fylla med LILLHANNA!


SkitSverige

När vi var och handlade mat häromdagen och hjärtat stod och luktade på olika duschcremer (jag läste nånstans att man för att hålla kärleken och spänningen vid liv ska ha olika duschcremer så man inte luktar lika haha) och jag stod på andra sidan hyllan och luktade på mina så blev Chris knuffad av nån jävla idiot.
Han tappade det lite och jag försökte lugna honom med att idioten bara var en dum idiot och att det inte var något att bry sig om, han vara bara svensk helt enkelt.
Men sen när jag stod i kön för att betala såg hur idiotknuffaren såg ut så förstod jag att det var inte därför. Hjärtat fick ingen knuff av svensk "jagvillförbihet". Han fick en knuff för att han ser ut som en blatte.

Äckelsverige. Skäms på er.

Livsplan CHECK!

Familjemötet i tisdags gick av stapeln som planerat, även om det var tungt i bröstet efter Zappa. Vi köpte asstor burk med godis, hyrde två filmer och lagade fancymeat som belöning när mötet var avklarat.

Följande bestämdes:

* Om vi ska flytta - när sker det?
- Tidigast september 2013. (många olika anledningar ex. tatuerandet, Storebrors bebbe och dineros)

* När börjar vi spara till biljetter?
- Januari 2012.

* Vad vill vi göra innan dess? (ex se Europa osv)
- Åka till Stockholm (huvudstaden ska ju ändå ses även om den e trist i min mening), Weekend i Europa nånstans (Italien?), åka skidor/snowboard (Hjärtats punkt inte min, (jag hatar snö) OBS)

* När börjar vi göra pappersarbete för visum?
-ASAP. Typ nästa vecka. In fact ska jag skriva in det i almenackan nu direkt

* Hur ska tiden fram till dess spenderas (ha kul eller Hjärtat bara jobba och hur kombinera?)
- 1. Prata med Hardrock om mindre timmar 2. Kolla efter andra jobb. 3. Säga upp sig

Vi bestämde även att om vi åker till Australien så stannar vi på nån strand nånstans och hånglar o har semester i några veckor. Göttit va?



Vardagsromantik

Häromdagen låg jag och hjärtat på madrassen i vardagsrummet och mystittade på varann och hjärtat pillade i håret.
What are you thinking about frågade jag och väntade mig nåt gulligt romantiskt slisk-svar.
Im pretending you are an airplane and your hair is the wings svarade hjärtat och sen skrattade jag tills jag kiknade

Zappa

Idag var flera fina människor som inte känner mig eller Zappa eller min familj ute och letade efter Zappa. Jag hoppades att dom inte skulle hitta nåt och jag trodde att vi hade letat överallt men det gjorde dom och det hade vi inte. Zappa hade blivit påkörd av tåget och låg vid sidan av rälsen.

Söta lilla rara underbara Sarah

Ibland när jag tänker på att jag faktiskt har en stor del i att ha uppfostrat min lillasyster till att bli den fina härliga 13åriga tej hon är idag så blir jag stolt. 
Och finns det någonting mer jag önskar att hon kunde ta med sig genom tonårstiden så är det att


Stå på sig, stå emot. Vara starkare än sådana som viker sig med vinden.
Välja sina vänner rätt och genast utan pardon ta bort dom som sviker, lurar och gör ledsen.
Lyssna på de vänner som finns kvar. Veta att nära vänner, dom allra närmsta vet exakt hur man sett ut när man varit som lyckligast, och när man inte är det trots att man försöker intala sig själv det.
Att det inte finns något så dött som en död kärlek.
Att välja en pojkvän som man har roligt med, inte tuffa snygga killen och inte trygga sällskapsspelstorrisen.
Att sex och attraktion är så viktigt så viktigt för finns det inte i början så är nånting fel. Och är nånting fel i början så blir det aldrig bra sen, när rosamolntiden är över och vardagen tagit vid.
Att byta p-piller om man får pms.
Att det är helt okej att inte var så-jävla-lycklig jämt, och att om man behöver tala om för sig själv och alla hur lycklig man är så kanske man inte är det. Egentligen. Och att det är okej.


Jag vet att lillasyster kommer trampa i så många hål, dratta ner i så många gropar och göra så många misstag. Och det är också okej. Men kan jag hjälpa henne att inte trilla i precis varenda hål och grop så har jag gjort ett bra jobb.



Om du vill ha din frihet kvar
Låt ingen tämja dej
Låt ingen tvinga dej
Låt ingen schackra med det enda du har


Familjemöte

Ikväll har vi familjemöte hjärtat och jag. För övrigt första kvällen vi ses nu på två veckor. Här måste det bli ändring. Det var inte så här det var tänkt. Att vår tid i Sverige skulle bli isär, att det enda hjärtat skulle få se av Sverige var 3:ans spårvagn mellan SFI och Hardrock Cafe.

Punkterna som ska avhandlas är

* Om vi ska flytta - när sker det
* När börjar vi spara till biljetter?
* Vad vill vi göra innan dess? (ex se Europa osv)
* När börjar vi göra pappersarbete för visum
* Hur ska tiden fram till dess spenderas (ha kul eller jobba och hur kombinera?)

Sista punkten är central. Vi känner oss nog båda lite snuvade på konfekten. Meningen med att hjärtat kom till Sverige var ju att vi skulle få vara tillsammans.

Och läget ser ut som följer nu att antingen jobbar han varje kväll som nu och så tjänar vi pengar men ser ingenting inklusive varann, gör ingenting och sen flyttar och tänker tillbaks på tiden i Sverige som jobbig.
Eller så är vi panka så vi inte har råd att göra så mycket men ses iallafall. Inte så kul det heller.
Måste undersöka om det finns något mellanting.

* Kan Hardrock vara snälla och ge mindre timmar?
* Kan hjärtat säga upp sig i juli och få ett nytt jobb i Augusti så vi får en månad tillsammans? Vågar man gambla? * Söka nytt jobb nu genast?


Idag känner jag lite för att inte ha en vinter till i Sverige. Fast jag vet ju att med tatuerandet får det nog bli så, jag behöver nog ett år till.
Sen känner jag för att mellanlanda i Asien nånstans och bo i Bungalow på strand och äta grillad fisk, innan nya livet börjar i Australien.


Det jag gillar bäst med planer är att så fort man har en plan så känns det som man vet vad man gör om man frångår den. Om vi bestämmer att jo vi flyttar nog i september nästa år och sen bestämmer vi oss i augusti för att stanna, så kan man alltid göra en ny plan. Men då har vi iallafall något att jobba mot.

Är jag ett kontrollfreak?


Ordgeni

Ibland kan jag liksom bli lite överväldigad över hur bra allt är och säga att det känns to good to be true. Då svarar hjärtat bara ; I'ts good and it's true, and thats just the way it is.

Väntar

Jag har en jävligt bra idé om hur jag tänkt mig att helgen skulle kunna gå till. Den innehåller shopping, present och kvalitetshäng. Tyvärr är denna idé avhängig på att jag får ett speciellt email inom de närmsta timmarna.

Shopping ja.
Jag vill shoppa nåt fint att ha på mig på Agnes finfest nästa helg. Glam was the word.
Tanken är att vi ska ha glam-klänningar, dricka coctails och gå på Yaki Da.

Aldrig mer skabb-Exet.

Så min lilla mailbox, show me what you've got!

Days in paradise

Häromdagen när jag kände att: Jo vi flyttar nog till Australien sen, när jag är klar här, när brorsbebis är född och lite större, när jag har tatuerat mer, när jag hade dealat klart med mig själv så började jag deala med hjärtat.
"Do you promise we will go to the beach EVERYDAY?"
- Every Day.
"Do you promise well have a car and go for drives to sizzlers and KFC and nightdrives?"
- Of course beautiful.

Och så höll det på. Jag ville på något sätt försäkra mig om att det jag gillade med Australien skulle finnas kvar och det jag inte gillade skulle jobbas bort. Som att sitta ensam om kvällarna när hjärtat jobbade eller att jobba som servitris.
Ytterligare ett litet sätt att få till en början till en liten plan.



Språkgeniet

Ledig dag, ljuva måndag igår. Sov till typ jättesent och försökte väcka språkgeniet.
"Jag har stängt, tillbaks imorgon" svarade språkgeniet och jag läste bok i sängen i timmar och sen kollade vi på zmbies och beställde hem dyr indiskt med hemkörning i taxi.




Jävligt opepp på att komma tillbaks till soccjobbet idag. Jävligt opepp på ringande telefon och akutgrejer. Mer sugen på tårta.

Zappa kom hem för jag längtar efter dej

Vi firar alltid påsk i min familj, med påskmiddag och äggmålning. Eftersom språkgeniet jobbade hela helgen hade vi onsdags-äggmålning med Felicia och Mattias vilket i vanlig ordning blev vardagsfest vilket gjorde att jag på torsdagen på middag hos Agnes inte drack nå vin för jag var bakis som en gammal kärring. Jag fick några nya penseldrag gjorda på min Uffetavla som mamma ska få i födelsedagspresent och Agnes drack vin, pratade kosovo och planerade sin tjejfest nästnästa helg, och jag längtar som fan för LillHanna kommer och det ska bli så GÖTT!
I fredas rullade jag och Felicia i hennes källare ända tills vi blev tillsagda av en sur granne. Vi var skitduktiga och åkte fram och tillbaks medans vi diskuterade små vs stora bröst och kom fram till att små bröst är snyggare och sen ringde mamma och sa att Zappa var försvunnen. Zappa är vår fina rottweilerblandis som aldrig aldrig går längre än man kan se honom. Mamma var ledsen och jag satte mig genast på ett tåg men när jag kom fram var det mörkt och snöade.
På morgonen gav vi oss ut med dubbla byxor och snöstövlar och letade efter honom i övergivna lador och i diken. Det var skönt att vi inte hittade honom för då kanske han var inne nånstans istället för att frysa ute i snön, men nu har det gått fyra dagar, fyra kalla nätter och inte ett ljud.
Jag tycker att Zappa ska komma hem nu, för mamma är ledsen.
..Och fast vi åt choklad, spelade trivial persuit och åt påskmiddag så var det inte riktigt som det skulle hemma i blå huset.

Svenska för hjärtat v. 7.0

Vi sitter och tragglar svenska över köttbullar med lingonsylt för imorgon ska hjärtat ha sitt första svenskaprov. Konstigt är det tycker jag att han aldrig har fått lära sig ordklassången i skolan.
Ni vet den men blinka lilla som melodi.
Vad har Australien för skolsystem egentligen? SÅ många gånger den sången räddat mitt skinn tänker jag och sen tänker jag att eftersom han har svårt att skilja på verb och substantiv, och de dessutom inte heter verb och substantiv på engelska, så försöker jag översätta sången.

Substantivs are names on things for example boll and rings
Verbs tell you what you do, for example sit and poo

Sen kom jag inte längre för att vi skratta så vi dog och det är jävligt svårt att hitta ett adjektiv som rimmar på.. vadsomhelst egentligen o som passar in på melodin.

Hjälp tack?


Måndag och en sån där dag

Idag är en sån där dag då jag undrar i mitt stilla sinne varför varför varför, och ber om en enda jävligt bra anledning till att vi bor här i det här jävla skitlandet.

Iskalla vindar, SFI prov imorgon, en kille som är trött och ledsen och en jobbtelefon som ringer oavfuckingbrutet. Lite hav och fot-i-sanden dopp hade suttit fint.
Plus att jag är grymt snygg i shorts.


Vill ni ha lite läsning?

Jag hade en blogg innan resan och innan hjärtat.
Vill ni ha underhållande singel-läsning så är det mitt söndagstips. www.uppochivag.blogg.se
Börja från början, och vill ni ha mer så hojta till, för ja hade även en blogg innan den. Så många år av dagboksskrivande. Jag måste printa dem, bloggarna.

Nu: LA inc!


En titt i backspegeln

Det blev en sån där helg. En sån när man inte e helt sjuk men lite hängig och inte orkar gå nånstáns. Så istället för hejdunderfest i fredas lagade jag asgod oxfilépasta och pluggade svenska med hjärtat och myste och igår fick jag massa ritjobb gjort för kommande tatueringar. Har lite söndagsångest idag för trots att socc-jobbsveckan är kort så är den jävligt busy och jävligt jobbig. Jag har ingen lust och inget intresse och ingen ork att jobba egentligen.

Det är bara att bita ihop, I know. Och det finns ju så många roliga helger framöver, så vips kommer det bara säga så är det sommar!
Först är det ju Agnes tjejfest, sen ska ja o brudarna ner o göra Karlskrona enligt tradition och sen är det ju Sweden Rock. Yey!


Jag tatuerade ju G i veckan. G från ett annt liv med dom svarta ögonen och huset med de tunga gardinerna. Sist vi sågs var 2 år sedan i en park med alldeles för mycket vin och sen sågs vi inte mer, som alltid, några års mellanrum.
Och häromdagen stod han alltså i studion med långt hår och det var lite stelt och konstigt för det var ingen vin inblandat och jag kände liksom att jag hade vuxit ifrån hela grejen och honom.
Jag var inte impad längre och tyckte mer att han var löjlig än mystisk.
När han sa att han slutat knarka äntligen efter den där hjärnskadan sa jag; jahapp, och när vi sedan åkte hem i bussen och jag hörde honom över telefon förklä ordet piller tänkte jag; jahapp.

Jag blev inte förvånad och inte besviken för G är nog en sån person som aldrig förändras.
Och det gör íngenting om det dröjer år tills vi ses igen.

RSS 2.0