Söndagsångest - välkommen till Sverige och verkligheten

Det är söndag, jag är bakis och ynklig och tycker att världen är emot mej.

9 anledningar till att det är synd om mig idag:

1. Det finns för mycket möbler i min nya lägenhet. Fula o stora o ja hoppas fan att det finns plats i förrådet.
2. Alla mina vänner blev osams på Flying igår trots att jag var 1700talshora o allt och de blev bara kaos.
3. jag har ingen matlåda tills imorrn och socctanterna kommer titta snett på mej för att jag har med rester av min bakfyllekebabpizza.
4.  Jag har inga pengar och jag kan inte noja över det som jag vill för min nordea dosa ligger i nya lägenheten så ja kan inte se hur eländigt det verkligen är
5. Tapeter är dyra och att tapetsera tar l¨ång tid. Jag vill ju bara att allt ska va klart
6. Jag gjorde mig osams med Chris för ja e dumihuvet o instabil när ja e bakis och nu e vi sams igen men jag vill ha en kram och han är alldeles för långt borta
7. Mina skor är hos Agnes
8. Mina jeans är hos Agnes
9. Fredrik o Filip är på TV. jag hoppas deras nästa show blir "vem kan döda Fredrik och Filip".





6 veckor kvar........

Födelsedag snart

Ja nu fyller jag ju faktiskt år snart, och jag har ju varit så duktig och inte handlat nåt på ett år typ, och dessutom blev jag ju blåst på ebay med min ryska horjacka, så jag tyckte att jag var värd att ge mej själv en liten fösseldauspresent. Håller ni inte med? Jag hittade ett par airwairs på blocket för en ynka putte 500ing och det är ju värsta kapet. Så jag slår nog till. Eller, jag har nog redan slagit till rättare sagt.

Dom är säkert bra att gå i när de e halkigt o så.  Så ja, det tänker jag unna mig. Plus lite grejer till min lägenhet från Ikea. Och sen första hyran som jag inte hade räknat med i budjeten. Men efter det är det bra. Efter det ska inte en krona till tas ut från resekontot - utan bara sättas tillbaks igen sakta men säkert. Deal? Nu har jag ju lite dåligt samvete. Det är väl onödigt?

Fredag på kontoret och det firar jag med Rockmusik och en lunch ute med Fredrik.
Snart slutar jag å då e de stantajm med Agnes och fredagsmys med Anna och Agnes!


Det går bra nu!

Dagarna i studion går alltid så fort! Jag lär mig massor och har sååå roligt! Idag valde kunden att ta min tatuering, den vita med skuggor och diamantögon, och Emma gjorde skuggorna från den svartvita "riktiga" dödskallen - särhär blev resultatet:


Jag blev så stolt så jag nästan hoppade upp å ner när han valde min bild, och Emma blev också stolt och bjöd mig på lunch!
Igår efter studion gick jag och Marie Gawell till Kvillebiljarden och drack vin och quizade. Jag var lite kaxig för de var djurochnatur tema o ja e ju grym på djurbajs å sånt, men vi var fullständigt kassa och fick bara 1.5 poäng av 20, men frågorna var ju fan dumihuvet och skoj hade vi ju ändå!

OH! Och så har jag fått lägenhet! En billig tvåa i Majorna /Kungsladugård! Jag har flyt nu!
Så helgen ser ut som följer att på fredag kommer Agnes till mig och Anna för Idolmys och på lördag ska jag och Agnes klä ut oss till slottsspöken och gå på Halloweenfest och på söndag kommer Jocke och mamma för att börja spackla och göra fint min lägenhet och IKEA ska vi också hinna med. Asbra blir det ju!

Läxan till nästa vecka är att börja rita på Fredriks havstatuering. En sjöjungfrupinuppa, en krigarvattuman, ett ankare och ett sjörövarskepp!

Ikväll tog jag och Anna en kvälls promenad i Slottskogen. Jag sparkade löv och njöt av att det luktade höst.






Såhär skriver E på sin blogg:

Förra veckan var på många sätt spännande. På onsdagen var det Hannas första dag. Hanna kommer vara lärling här hos Little Bird varje onsdag och torsdag. Hon har inte tatuerat något än men är grymt duktig på att rita och är en allmänt kul, glad, trevlig tjej. Och dessutom "grym på att diska" som hon själv säger!

WOOOH!


Tuesday


Tisdagar är bra dagar av följande anledningar:
- 2 dagar i studion väntar!!!
- O sen e de bara en usel liten dag på kontoret kvar och fredagar är ju rätt trevliga ändå!

Jag har kämpat som fan med läxan jag fick av E på studion, en mexican scull med oldschool rosor bakom. Det låter ju ifs inte så svårt och det var det väl inte heller, men lite kruxigt blev det ju med placeringen av rosorna då jag inte vet var kunde ska ha tatueringen, plus att jag vill ju så gärna att E ska tycka att dom är bra och att kunden vill ha min tatuering, så jag har verkligen pillat med et här!

Fredrik på mitt jobb har gett mig ett nytt jobb - en helt ny utmaning att fylla tomrummen på hans arm. Han har en arm med dödskallar o hemskheter och har påbörjat en "snäll" sida. Jag har tänkt mig ett vattentema med en krigarvattuman som gör en storm i vattnet och ett sjunkande skepp, och till den en sjöjungfru-pinuppa och ett ankare. Vad tror ni? Nåt att bita i tror jag. 

Jag mår också bra för att jag kan pricka av en del på min to do och not to do lista också.

To do:
Fixa en karl åt agnes
Fokusera på jobb/tatuering
Vara positiv
Dricka te
Piffa till kontoret

Jag håller på att fixa en karl åt Agnes, Fredrik på jobbet tänkte jag. Men jag måste gå varsamt fram så han inte får för sej att det är jag som är intresserad.

Not to do:
Noja
Vara ledsen
Räkna veckor
Dricka för mycket kaffe
Röka

Det går liksom inte att sluta räkna veckor bara sådär. jag tycker ändå att det är bättre än att räkna dagar. För då räknar man ju varje dag och nu räknar jag ju bara en gång i veckan. Och nojet är 100 gånger bättre så snart kan jag stryka den med. Rökningen har ja varit skitduktig med så det tycker jag att jag kan se som mission completed.

Nu ska jag vara viktig och ha möten en stund.


Vad tror ni?


















Ny vecka

Mysfredag hos Agnes och ritlördag och myssöndag hos mamma, nu är jag redo för en ny vecka!
Det enda som e synd är att ja inte kan vara VARJE dag i studion, men men, lyxproblem egentligen eller hur?
En ny måndag betyder också att det är 7 veckor kvar tills hjärtat landar i Sverige.

Nu kör vi!

I wanna get up and Jive

I want to have fun, I want to shine like the sun
I want to be the one that you want to see
I want to knit you a sweater
Want to write you a love letter
I want to make you feel better
I want to make you feel free

How to fight loneliness

Smile all the time
Shine your teeth to meaningless
And sharpen them with lies

And whatever is going down
Will you follow around
That's how you fight loneliness

You laugh at every joke
Drag your blanket blindly
Fill your heart with smoke

And the first thing that you want
Will be the last thing you'll ever need
That's how you fight it

Just smile all the time
Just smile all the time
Just smile all the time
Just smile all the time


Time can change me but I cant change time

Efter ett rikigt riktigt dåligt återfall igår känner jag mig bättre. Mer i kontroll och lugnare. Mindre noj och vi har haft bättre samtal. Det ska nog bli bra det här. Det är skönt när jag är i studion, då är jag så intresserad och pepp att jag knappt tänker på det alls.

Första dagen i studion var lugn och handlade mest om att lära känna varandra. Jag fick inte göra så mycket men redan idag fick jag göra mer saker, lära mig om nålarna, röra en tatueringsmaskin för första gången (wohooo!) och skissa en sol åt en kund som blev skitful o såg mer ut som en bläckfisk för jag blev nervös, men oj vad roligt det är och jag är stolt som en barnrumpa när hon presenterar mig som sin lärling och pratar om "när du börjar gadda själv sen".

Det här är så sjukt kul, jag är så sjukt pepp. Jag är på mitt drömjobb, det är precis det här jag vill göra och jag kan inte lära mig tillräckligt fort!

E i studion sa att hon kämpade 1.5 år för att få en lärlingsplats. Jag fick en efter ett mail med mina bilder.

Jag har sån sjuk flyt, (peppar peppar) och allt är lite dimmigt som en dröm och det känns kul att brinna för något igen.

Det kanske är såhär när det är rätt. Då kanske det bara funkar.

När Chris kommer hit kommer allt vara perfekt.


To do och redan bättre

To do:
Fixa en karl åt agnes
Fokusera på jobb/tatuering
Vara positiv
Dricka te
Piffa till kontoret


Not to do:
Noja
Vara ledsen
Räkna veckor
Dricka för mycket kaffe
Röka


Beviset idag: I dont want to bog myself down by indulging on how bad it feels to be away from you otherwise I would never ever motivate myself, that just reminds me of how you are not around it reminds me of my empty bed and colourless days.


Och sen kom det:
beslutet! Chris har fått uppehållstillstånd! Halvvägs där!


 


positiva tankar

Det här med skyperelationen går mig verkligen på nerverna. Redan. Jag ringer när han sover. Jag jobbar när han är vaken och ledig. Han är trött och tiderna passar aldrig och även om jag försöker låta bli att noja på alla sätt så går det inte att komma ifrån att den här skyperelationen inte ger mig allt jag behöver och jag vet inte hur länge jags ka orka om jag fortsätter såhär.

Första dagen på jobbet gick superbra igår, men när jag kom hem så hade vi ännu ett samtal som inte var så bra som jag hoppats och jag fick nog och bölade i timmar. Fan jag måste ju sänka mina förväntningar. Jag måste sluta noja. Jag måste sluta hoppas att han bara ska stå här i Sverige om några veckor och inse att innan den 20 dec händer det inte.
Agnes kom och åt fruktsallad och vi grät en skvätt ihop över helt olika anledningar och sen bestämde vi oss för att ge oss och se framåt. Det hjälpte och det känns bättre, men jag har fortfarande en sån där liten jobbig känsla i magen. Ett stärkande samtal med min underbara mamma också och nu får jag se till att vända det här. Vi behöver några riktigt bra skypesamtal där jag inte överanalyserar allt, jag behöver göra som mamma säger och sluta tänka på hur långt det är och istället fokusera på att förbereda.

För han kommer ju. Jag tror ju det. jag vet ju det.

Jag har hittat något riktigt bra här, och jag tänker inte sabba det genom att må dåligt i 8 veckor.  Nu tänker jag vara stark, positiv och försöka hitta en balans mellan att sakna men att inte sakna för mycket och inte heller stänga av.

 

Imorgon är min första dag på tatuerarstudion! Det är ju bra. Det är ju något jag vill göra. Det här blir bra.


Hemma

Nu är jag hemma igen. Dagarna hos mamma med familjen var en riktig uppladning av energi. Höstväder med sol och roangegult, promenader, ritmys och shopping i Skövde. Nu är jag redo med vinterjacka halsduk o mössa. I lördags åkte jag mot gbg för att äntligen få träffa Anna. Efter 5 minuter var allt som det ska vara och vi gjorde oss fina och åkte till Jeppe för vad jag trodde skulle bli lite catchup med vin. Jag kommer dit, glad o go efter några goda drinkar och Jeppe sitter vid tv:n. Efter en stund säger han att han och Anna har en present som de ska förbereda så jag ska gå ut på balkongen en sväng. När jag drar upp persiennen får jag nästan en hjärtinfarkt. Där står alla mina nära vänner, lillHanna, Becka som åkt hela vägen från skåne, en surpriseskylt, Agnes och Ulle. Vilken kväll det blev och jag har aldrig aldrig fått en överraskningsfest förut!om hade köpt all mat som jag gillar och har saknat och bananer, musiken var allt jag gillar och Jeppe såg till att mitt vinglas var fyllt hela kvällen. Efter massa prat och kramar och dans gick vi på Exet och dansade jäveln ur stället - bästa kvällen på mycket mycket länge och det finaste mina vänner nånsin gjort för mig. Sånt värmer i hjärtat. Idag är det soffläge och catchup prat med Anna, kebabpizza och tvserier - precis som det brukar vara - precis som det ska vara. Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Jag är nervös men det ska nog gå bra. Det enda jag funderar på nu är hur jag ska ha råd att ta mig till tatuerarstudion 2 dagar i veckan när mitt busskort inte räcker och enkelbiljetten kostar 54 spänn till Kungälv. Jag vet inte hur jag ska göra, och västtrafiks sida är ju inte helt lätt att förstå.
Nu ska jag återgå till soffan. Härliga Göteborg. Härligt att vara hemma.

Saturday

Lördag kväll och kanske borde jag gå ut och ha min sista dirty old broadbeach scene, har ju faktiskt jobbat mitt sista skift och allt, men här sitter jag i soffan istället och har nog ingen lust, Jag behöver nog inte säga hejdå till just den biten, för jag har varit trött på den så länge och snart är jag ju hemma och festar med dom som verkligen betyder nåt.

Precis här är vi nu

Precis här är vi nu. Vi räknar dagar, timmar vill inte lägga oss för att då tar ännu en dag slut. Vaknar och är på varann hela dagen. Händer och fötter och kroppar nära och ihop hela tiden i hissen, på gatan, hemma.
Jag tar foton med mitt huvud. Hur han ser ut när han skrattar, hans händer när dom vilar på mina i Tvsoffan, hans fötter, hans nacke, hans hår och hans ögon sóm jag knappt kan se in i det senaste för det finns nåt nytt där, nåt skakigt, som att han kan börja gråta närsomhelst.
Vi försöker prata om dagarna veckorna månaderna vi ska vara utan varandra, försöker prata om dom som att det inte kommer bli så svårt men minuterna senare säger någon av oss; I dont want you to go eller I wish you could come with me och så börjar det om igen det där skakiga.
Jag vet att han vill komma. Jag vet att jag vill att han ska komma. Men livet är konstigt ibland och gör saker lite som det vill så jag är rädd att något ska gå fel. Även om inget går fel så är hela det här så jävla fel.

Vi lovade att aldrig aldrig aldrig vara ifrån varandra igen.

Han jag älskar har det finaste skrattet, luktar så gott och har dom svartaste ögonen.  Han jag älskar har lånat "culture chock sweden" från biblan för att lära sej hur man skålar.
Han jag älskar har ett särskilt sätt att gå på när han inte är nöjd med livet och varje gång det händer är jag beredd att gå genom eld för att göra honom glad igen. Han jag älskar tycker att "whatever man" är ett perfekt svar för att undvika konflikter och tar med mig till Myers julavdelning och föreslår att vi köper hela jul-byn med tåg och hus och allt, och gör ett rum i vår lägenhet till ett Christmasroom.

Det går helt enkelt inte att fylla dom här dagarna tillräckligt. inte tillräckligt för att klara alla dagar veckor månader utan varandra.
Det är kass.


Äntligen

Imorgon jobbar jag mitt sista skift på restaurangen. Min sista dag som servitris. Jag vet att man aldrig ska säga aldrig, men det gör jag fan ändå. Jag ska aldrig mer jobba som servitris och fy faaan va skönt det ska bli att gå hem imorrn, slänga fula jobbkläder o tådödande jobbskor och bara njuta över att den tiden är över!
Jag har börjat kolla lägenheter också, jag är pepp och redo att åka hem, fast ja kommer va pank o eländig mest hela tiden, men va fan gör det när man har familj o vänner nära?

Fredagnatt och mina fötter dödar mej. aldrig.mer.servitris.

Laxrätten gjorde susen ska jag säga. Jag kanske borde bli kock. Ja bakade tom bröd till det hela också. jajemen. Kommer definitivt inte bli kock dock. Dom verkar så sura.  


PS. Imorrn vill jag ha sol och inga moln.

Totally awsome

Sista dagarna med storebror, Chris o Annso var lika bra dom dom första. Vi åkte till regnskogen på måndagen och strosade där och efter det hade vi världens bästa förfest med singstar - abba och queen och vi sjöng så vackert att man nästan dog. Broadbeach var dött även för en måndag men vi tog några drinkar på Envy och min nya kompis Emma jobbade där och även där hade vi en liten uppvisning av queen. Vi svenskar har nog gjort intryck på Goldcoast denna veckan hahaha. Sen tog vi en taxi till Hollywoods för Henke ville på stripclub. Jag tyckte inte det var så coolt, tills jag hittade en avdelning på clubben med en egen scen och en pole, så jag hade en egen show för Chris och det visar sig att jag var en naturlig stjärna på poledancing, och fick allt en liten egen publik. Nu har jag blå-gröna lår som gör ont som fan, men kul var det!
När vi hade släppt av dem på flygplatsen på tisdagen njöt vi av att ha lägenheten för oss själva och myste hela kvällen.
Denna veckan måste vi göra viktiga saker, typ ersätta alla glas som vi haft sönder, boka matttvätt och städa o sånt. Trist. Men först ska jag laga Chris en grym middag, jag har varit och köpt färsk lax som jag ska ugnsbaka på en bädd av färsk spenat, creme fraish och täcka med parmesan ost, gräslok och örter, och till det blir det potatismos och sex.
hahahahaha!

6 dagar kvar tills jag sitter på flyget!

RSS 2.0