Dagens pinsamhet

Ryska chefen bad mig komma in på kontoret idag och jag bad en bön och gick in, alla vet ju vad Dragan har för sej där inne,  Han satte mig på en stol. 

 - Hanna, I got you on camera. Two months ago. You were kissing in the kitchen. The lillte dishboy, little Andy. I dont know how old he is but im not sure Its legal. No kissing in my kitchen, ok? Thats all.

Jävla nyår.  Jag tänkte först ursäkta mej med att jag var full, men sen kom jag på att jag jobbade, så det kunde jag ju inte säga. Efter det bjöd ryska äckliga chefen med mig till stranden. Jag sa nej.


Cougar är tillbaks i huset förresten. Han attackerade en annan hund sa nya ägaren kunde inte ha honom kvar. Nu står han och dregglar i trädgården.

Fina vardagslivet


Så mycket kärlek bor det här

To the exclusion of all others

40 gäster samtidigt på Onyx igår så det blev inte alls lugnt och skönt men ja fick ihop 10 timmar o tiden gick fort så det var bra iallafall. 
Idag regnar det i paradiset, vi väntar fortfarande på svar om lägenheten oh jag tänker stanna i sängen o se på Soprnaos tills Chris kommer hem från radion, kanske hela dagen!


What time is it?

Jag vill ha den där lägenheten nu.
Köpa mat o stoppa i ett eget kyskåp. Kläderna i en garderob och skorna i hallen. Badrumsgrejer i en hylla och hemma mitt i Broadbecah och jag kan gå överallt. Idag väntar vi bara på att någon ska ringa och säga att vi kan flytta in. Äntligen börja det här livet här på riktigt. För jag vet ju att det kommer bli så bra och vi båda går och väntar och längtar och hoppas. Förhoppningsvis får vi svar idag.

Igår fick jag en sjuuuk craving efter skogaholmslimpa och leverpastej. Sånt som ja aldig äter hemma, men igår hade ja kunnat göra väldigt mycket för att få en limpmacka. Och idag med. När ni kommer och hälsar på så får ni räkna med att spara plats i väskan o ta med saker till mig.

1. skogaholmslimpa
2. leverpastej
3. knäckebröd
4. svensk ost (typ bebisost)

Ikväll ska jag jobba igen o ja e rätt pepp faktiskt för ja tror att onyx en tisdag är rätt dött. ska öva på att göra den perfekta cappuchinon.



Den fjärde heter Sam

Det är lite läskigt ändå hur saker bara kan hända sa där, ta slut sådär helt utan förvarning liksom.
It freaks me out och jag håller i för allt jag kan här borta o sänder alla tankar o all kraft jag har till Anna där hemma. Firade Megans födelsedag på Onyx igår direkt efter jobbet o ja drack säkert 100 vodka redbull for att kvickna till och
Megan blev för full av alla shots och fick gå hem och Steph grät på stranden
Jag antar att det är ett bra ställe att gråta på
men jag kände bara för att försvinna nånstans.

Idag ska vi äntligen lämna in ansökan om lägenheten o sen vill jag till stranden.
Träffade Sam igår och pratade om det här med visum. Jag blev trött på det bara efter en liten stund. Denna byråokrati o alla papper gör mej galen.

Mamma har skaffat en hund. Jag ville döpa honom till Sam. Det ville inte mamma o Sarah sa han heter Zappa o de e ju bra det med. En liten rottis döpt efter rocktexternas kung.

Ansökan är inlämnad och snart kanske vi har en lägenhet här i Broadbeach! Vi firade med sushi och vin på en uteservering i surfers och nu regnar det.
Chris äter majonäs till sin sushi. Och dessutom väljer han sushibitarna med kyckling och skit i. Jag tycker han är konstig men söt när han med ett skratt försöker tvångsmata mej med chickenteriyakisushi med soya och majonäs.



Dubstep o visumskit

Igår blev det vimmel o drinkar på Onyx med min nya kompis Chelsie och sen dubstep o dubstep ooo dubstep intill sena timmen med allting i mej o lycka o energi till tusen. Idag är det inte lika ballt dock.
Uppdrag att läsa visumregler, irritation från Chris om att ja inte tar det seriöst.
Australiens immigrationsregler är ju omöjliga och suger liksom ut all ork. Gick inte ens ut och solade idag utan tragglade alternativ o dumma regler i evighet. O sen gav ja liksom bara upp men då hade solen gått ner.


Driinks

I torsdas började allvaret o de vanliga livet här i surfers paradise. well, så vanligt som livet kan bli här. Jag hade min första dag på Onyx o de gick bra o lätt o skönt att få cash igen. Blev erbjuden 3 dater o 3 nummer på första dagen. O då jobbade jag dagtid, haha, men de va skoj o va tillbaks o de känns bra att göra något om dagarna.

Här är det fortfarande fruktansvärt varmt, Ja o Michelle gick till Magic mountain en dag, väntade till någon öppnade som skulle in och smet in på hotellet och njöt av deras pooler hela dagen. 
Men nu dröjer det inte, nästa vecka flyttar vi (förhoppningsvis) in i vår nya lägenhet direkt på broadbeach  o då har vi en egen pool! WOOH! 
Igår kom Simone till Onyx o hälsade på, hon har precis kommit till surfers så de va himla skoj,
Ikväll ska vi ha hemmafest, Chris jobbar så ja ska festa me dom som bor här, ska nog inte gå ut dock men vi får se.
Idag när ja solade i trägårn kom en myr-motorväg förbi,. Och myrorna här bits som satan. Dom liksom biter av delar av huden o de förstörde min solstund lite. Well well nuuuu ska ja dricka öl.
Puss fina ni

Tillbaka/framme/hemma/borta

För er som inte läst min gamla blogg,¨http://uppochivag.blogg.se/ och min resedagbok, så kan man kanske börja i början. I början av det nya när jag reste jorden runt utan planer och sedan sprang rakt in i hjärtat, på en bar i Broadbeach i Australien. Kärlek och blixtar och hejdunder och 12 dagar senare en flygbiljett vidare, fler länder att se. Mötte upp honom i Nya Zeeland i 5 dagar och sedan ännu en biljett till ett nytt land för mig, innan jag slutligen åkte hem, sa upp lägenheten, sålde alla mina saker och åkte tillbaks. För att hjärtat fanns där och för att mitt hjärta sa att det var rätt. Vi börjar med de sista inläggen innan resan tillbaka. 

Hemma. Hemma en stund innan ett nytt stort äventyr. Några små dagar hemma och allt är precis samma. På ett bra sätt. Tjejerna är alla samlade och det är precis som vanligt, som innan, med skratt och tacos och godis, och Jeppe är samma och mammas hus är samma och familjen är varm och välkomnande och allt är som det ska vara och snön är kall.
Känns overkligt att jag ska lämna det här, när man spassar som handen i handsken, när allt är så naturligt.

Men det blir nog bra det här.

Så tog de där dagarna slut så snabbt.
Lite sorgset idag och lite tungt, Många hejdå och en otroligt fin fest och utgång o ja ska dansa fastän hjärtat brister,  och gamla och nya vänner och fina Jeppe som öppna sin lägenhet för mej, och lillHanna och Daniel och bror och Annso och Stefan. Efter dagar hos Anna och med Marie o allt som vanligt, e jag nu hemma på golvet i lillasysters rum igen. Många hejdån och lite tungt i bröstet men ändå dags att åka. Önskar de var lite närmre bara, till Australien.  men nu kör ja bara. Nu hoppar ja rätt ut. Det brukar ju gå bra ändå. Ju.


Jag tror det lugnar sig nu
alla tvära kast
det lilla hjärtat det pulserar än
jag har suttit här och lyssnat
till en sträng som brast
nu har jag lust att ta ton igen

Jag ska ingenstans
jag bara bryter lite is
det sägs att allting vänder
och det stämmer väl på sätt och vis
när en stannfågel ger sig av


Och fortsätter med dag 1.
Jag är tillbaka hos kärleken. Äntligen.
Jag borde ju ha lärt mej av Tahiti grejen kan man ju tycka, att man borde ta med sej de viktigaste i handbagaget. Men grejen e den att sista dagen hos mamma, när ja skulle åka så vägde väskan helt plötsligt alldeles för mycket. Jag som hade provpackat o allt!
Anyway, Den vägde föööör mycket. Typ 7 kilo. Så de bästa min morsa kom på var att lägga alla mina skor i handbagaget. Fint! Bara det att när väskan sen försvann så blev ja fast här i Goldcoast med 8 par skor och inga kläder.
Så mina första dagar här har inte varit perfekta. Ingen laddare, inga kläder, det är varmt som stryk o ja hade bara jeans på mej, som ja dessutom haft 36 timmar på flyget. Men Chris är perfekt.
Men men. Nu är jag här o väskan kom tillslut.  Palmerna o havet är kvar o man går nerför gatan här precis som förut och folk ropar ens namn o har man inget för sig så går man bara till Broadbeach för där sitter alltid nån som vill hänga o de e väl i stort sett det jag har gjort hittils.
Hängt och druckit gratis drinkar. Precis som förut, på Onyx med liveband och Michelle och 1two3 och god mat och idag när jag vaknade var värmen i sovrummet som en jäkla käftsmäll och fläkten hjälpte inte alls utan det fanns inget annat att göra än att laga sig på golvet under AC:n på nedervåningen.
Sen tog vi en lunch på Onyx uteservering, köpte några handdukar och la oss på stranden. Stack fötterna i sanden precis som förut och njöt.

Idag ska jag försöka vara nykter. Träffade Tom igår, det var roligt, men lite skumt, men det blir bättre. Ja kanske svänger förbi hans restaurang på vägen hem. Eller kanske inte, ja skulle ju va nykter.

Ja börjar jobba i veckan också. Ja hoppas jag får dödshift på sidsådär 12 timmar så ja inte behöver jobba så många dagar. Ja har räknat ut att ja behöver typ 500 dollar i veckan, nu när vi ska ha lyxig lägenhet med pool å allt.

Hörrni! de här va ju skoj! att va tillbaks med bloggen! jaa!


RSS 2.0