Igår kom Wilhelm till världen

Storebrors fina lilla son. Jag ville skratta och gråta samtidigt, av lycka och avundsjuka.

Idag är första gången som jag faktiskt inte vill komma hem till dig

En milstolpe i sig. Första gången då jag är så arg på dig och så trött på dig att jag inte vill komma hem, inte bli sams och inte makeup för att sen bråka om samma.jävla.skit om några veckor.
 
Första gången då jag faktiskt på riktigt tänker att jag skiter i dig nu idiot jag borde dejta någon äldre såhär ska det väl fan inte va att jag gör allting hela jävla tiden och jobbar på allt som ska jobbas på men varför är jag den enda?
 
 
Första gången fluffet över den här vackra kärlekshistorien liksom tunnades ut 
Och första gången som jag tänker att jag hade nog lite stolhet kvar nånstans ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Upp och ner

Jag har varit vädigt uppochner denna vecka och för det tackar jag som vanligt PMSen. Ett litet psykbryt fick jag hemma i måndags men sen har det faktiskt blivit bättre.
I tisdags bestämde hjärtat och jag oss för att ha lite vardagslyx och började dagen med att promenera till Egg and Milk och käka pannkaksfrulle med Bagel och juice, och under resten av veckan har jag kämpat med att inte hata så mycket på jobbet. Har fixat lite med julklappar och igår snöade det för första gången efter att jag och hjärtat shoppad utklädningskläder och sen klädde vi ut oss hemma tillsammans och var utklädda en bra stund innan vi hade WalkingDead mys och jag skrek högt flera gånger.
I helgen ska det mesta fixas inför festen. Nästa helg smäller det, 60 pers, utklädda och en hel festkväll med hjärtat, som för övrigt kommer ha på sig zebratights, MUMS!
I helgen blir det ännu mer

Agression replacement training

Jag har bestämt mig för att vara snäll nu på jobbet. Mot cpFredrik och mot asdyngjobbigabesserwisserAnders. Inte gå runt och hata hela tiden. Acceptera och vara vänlig.
Det är jobbigt att vara arg på folk 8 timmar varje dag.

Det vore skönt med lite ljug tack

Fredag med bio, en oväntad vänskap, som liksom snörpte åt hjärtat i bröstet på mig samtidigt som jag inte kunde låta bli att tycka att den äldre mannen i rullstol var väldigt het och samtidigt läskigt lik min morfar.
Lördag med My fair lady i Skövde med lillasyster och mamma med halvdana skådespelare men roliga texter där mamma var sminkad och såg hyfsat glad ut och sen middag på fin restaurang med gräddig pasta och rödvin och kaffedrink.
Och sen långsöndag med hundpromenad, wienerbrödsbak (från scratch måste tilläggas), monopolspelande och årets första julmarknad.

Plastpappan verkade må bättre men sånt får man ju inte ens tänka utan att mamma ska kommentera att han bara spelar och att allt är förjävligt så fort jag går.
Ibland rätt ofta önskar jag att hon också kunde spela lite.

Älskamera

Jag är lite halvsjuk. Hjärtat tar ledigt från jobbet, köper hem choklad, tårta, blåbär, jordgubbar och melon och kokar te och gör fruktsallad, och sen får jag en lång lång massage.
Jag älskar att vara två.


Jag tror jag ska vara sjuk oftare.

Svenska för hjärtat

Igår kom hjärtat hem från grabbhäng efter jobbet och var varm om kinderna och klumpig. Han (försökte) smyga runt i lägenheten för att inte väcka mig och viskade han till sig själv; scchhhh! Tysk! Vi börjar få ett eget hemligt språk. Är vi ute och hjärtat säger något opassande så sparkar jag bara till honom under bordet och väser; german! Igår var jag ute och promenerade i regnet tills tårna blödde i kängorna. Jag är rastlös och för pank för att börja ett enda av alla projekt jag vill starta. Och idag krigar jag mot förkylningen som försöker smyga sig på. Vardag!


Meh

Men! Hjälp please sa jag ju? Någon? Någon klok vis person som kan ge lite tips o råd?
Annars finns inget annat än att ta hjälp av mamma, och då kan det gå hursomhelst.

Och sen när jag hade bestämt mig så hade du bestämt dig med

Och så var vi tillbaks på att inte veta något.

Igår äntligen fick jag säga till hjärtat att jag har bestämt mig, det är i Australien jag vill bo nu, fort fort och i några år framöver, minst. Jag hade laddat upp och det bubblade fram och jag liksom väntade på reaktionen av hurraa och jaaa! Men den kom inte. För hjärtat har också bestämt sig. Hjärtat vill stanna här.

Vi pratade fram och tillbaks och hjärtat vill bo i Sverige minst 2 år till och sedan flytta till Australien för alltid. För att hinna spara pengar och se mer av Europa. Vill inte flytta fram och tillbaks och behöva riva upp och just nu i Sverige har vi mer pengar.

Jag vill flytta till Australien nu nu nu såfort visumet blir klart och bo där några år tills det är dags för bebis - då vill jag hem och ah hus och plocka trattisar.

Jag vill ha bebis i Sverige.
Hjärtat vill ha bebis i Australien.
Jag kan nog inte tänka mig att aldrig mer bo i Sverige.
Hjärtat kan nog inte tänka sig att aldrig mer bo i Australien.


Men man kanske inte ska tänka så många år framåt, eller ska man det?
Hur löser vi det här nudå?

Igår löste vi ingenting. Vi noterade att vi ville helt olika och nu ska vi tänka igen i några dagar. Hjärtat höll om och sa we are gonna be allright och sen hade vi myskväll istället.


Hjälp please?

Den här veckan och jag tror att jag har bestämt mig

Jag har varit hemmafrudeluxe denna veckan, det känns bra för bakande och lagade och fixande får mig tänka samtidigt som man inte tvingar fram något.
Jag har gjort viltgryta med egenplockade trattisar, bakat mandelbiscotti med apelsin, gjort egen raggmunk med fläsk och så har jag gjort äppelmos.
Och jag har tänkt och bestämt mig angående många saker små och stora, viktiga och oviktiga.

Jag har tyckt länge att det går segt, tatuerandet, och att det har varit precis som att gå ner i vikt (kan jag tänka mej) att först går det undan och sen stannar det bara av. Men sist jag tatuerade så kändes det så självklart och enkelt på något sätt, linjerna blev raka och jämna och jag tjöt av lycka under tiden och efter och hoppades hoppades hoppades att det inte bara skulle vara "justdendagentur" utan mer "lärasigcyklaförstkanmanintesenbaraheltplötsligtkanman".

Så igår när jag skulle gadda igen var jag lite nervös, men skrattade högt när linjerna bara var där, så självklara och härligt tydliga. Äntligen!
Nästa vecka ska jag börja på min roligaste projekt hittils, jag ska tatuera zombie-teletubbies! Jag har bestämt mig för att den ska bli min bästa tatuering nånsin hittills.

Jag har också bestämt mig angående den stora maskeraden till min födelsedag/halloween. I veckan har jag köpt peruk och kläder och i helgen ska jag och Felicia sy och fixa. Jag ska vara Amy Winehouse och jag tror att vi kommer bli ganska lika.

Sen har jag bestämt mig också angående det där viktiga.
Jag har bestämt mig för att jag vill få in dom där visapapprena fort och flytta till Australien, gärna runt den här tiden nästa år. Det känns stort och rätt och bra.
Nu vill jag bara hem och ta upp det med hjärtat.

Weekendresan och att jag är lite schizo

Plastpappan var trött men försökte verkligen och 5 minuter stod han upp och var med när vi kom och sen drog blekheten över hans ansikte och han lade sig i fåtöljen och somnade direkt. Jag gick förbi och tittade så att hans händer på bröstet åkte upp och ner och tänkte att han hade blivit mycket äldre på bara några veckor.

Sen satt vi tysta i Frankie en lång stund på vägen upp mot Värmland tills han började lukta bränt och hjärtat gick ut och lyfte motorhuven. Men istället för att gå sönder så började lampan i taket och radion fungera och vi skrattade och sa att Frankie hade levlat upp.

På natten när vi kommti fram till storebrors hus drömde jag om Australien, om att öppna balkongdörren och gå ut på balkongen och jag kunde känna sanden under fötterna och lukten, precis som det luktade på balkongen på Marakesh av varma vindar och salt. När jag vaknade var hela bröstet fullt av bestämdhet och det kändes så självklart.
På morgonen gick vi ut i skogen med stövlar och påsar och det var trattisar överallt och luktade mossa och vått och solen sken. Sen träffade vi pappa och farmor och på hemvägen hade radion gått sönder igen och när vi åkte förbi plastpappan igen på vägen hem så var han blek redan från början och var inte uppe ens i 5 minuter.

Jag drömmer mardrömmar varje natt nu, och hjärtat klappar på ryggen och säger att allting kommer ordna sig.
Om kvällarna målar jag och bakar och försöker planera livet utan att stressa fram saker.
Alla recepten jag testar och tavlorna jag ritar ger mig lite mer sinneslugn, men samtidigt förstår jag inte hur man kan längta hem till svampskog, hus och bebis samtidigt som man längtar bort till strand och ett ovuxet liv utan ansvar och oro.

Nu

Väskan är packad, middagmedfarmor kjolen, svampplockarkängorna systemkameran och mysbyxorna. Nu värmland, nu kommer vi, hjärtat och jag. En hel helg tillsammans.

Sparka löv

Det är en cirkus allt ihop och idag efter jobbet ska jag ut och sparka löv.

Konstheter

Jag har så mycket konst i mig just nu. Jag ser konst i allt och tar kort och planerar oljor och akvareller och i helgen när jag och manflu-sjuke hjärtat åker upp till Värmland så ska jag ta med mig systemkameran och fota allt vackert jag ser.
Sen vill jag låsa in mig en hel helg och bara konsta.

det mörknar och ljusnar på samma gång

Det har ju varit jobbigt en tid.
Ja, man får faktiskt säga så, att det har varit jobbigt.
Uppförsbacke hela tiden och även om bara lite ibland så att det har varit kämpigt att gå.
I lördags efter en utekväll med tjejerna med skumpa och hallonmohitos och dans gick vi hem tillsammans, och han skrattade över att klacken fastnade mellan kullerstenen hela tiden och höll mig uppe och jag försökte förklara att nu idag för första gången på länge känns det igen.
Fjärilar och varma tankar och vi somnar senare med armarna om varanadra nära nära och skrattet ligger liksom närmre nu.
Jag tror faktiskt att det vänder nu säger jag när vi ligger i soffan igår kväll. Han säger att han ska se till det och jag smeker hans hand och bryr mig inte alls om filmen, bara om att det känns som att det är vi nu igen och jag tänker att i år ska vi räkna in julen tillsammans och aldrig ska vi vara ifrån varandra igen.
och när jag möter honom med paraplyet vid videohuset tittar han på mej sådär som han brukade långt innan Sveriges gråa färger tog oss.

Du. Min man. Jag vet att du inte läser här och om du hade gjort det hade du inte fattat ett skvatt ändå. Men du? Tack. För att du orkar när jag ingen ork har kvar.


Dina händer är lenast i världen, fast inte på ett omacho sätt.

RSS 2.0