Den där om Leprechauns och onödigt vetande.

Igår på spårvagnen lärde jag hjärtat allt jag vet om Leprechauns, vilket inte är så lite faktiskt. Saker jag vet om Leprechauns lägger jag i facket för onödigt/livsnödvändigt vetande.
 
För hur viktigt är det inte att veta att enda sättet att bli av med en guldgirig Leprechaun är att lura in honom i en låda och lägga en 4-klöver på lådan?
 
Eller att om man kastar smutsiga skor framför en Leprechaun som jagar en så måste Leprechaunen stanna och putsa dem tills de blänker?
 
Min mamma brukar säga att tänk vad jag skulle vara klok om jag kunde fylla skallen med matte och viktiga saker istället.
Min mamma har tydligen aldrig stulit pengar från en Leprechaun.

Den senaste tiden

Har jag på allvar funderat på att gå back to my roots, och bli värmlandsfru.
 
Skaffa ett gäng ungar som alla heter Peggy-Sue, Maggie-May och Ylva-Lie, klä mig i 50-tals kläder, lyssna på RockaBilly och klippa gräset i höga klackar.
Hjärtat skulle klä sig i flanellskjortor, spotta snus och dricka trefemmor och mecka med volvon.
Vi skulle ha katter som ständigt förökade sig som kaniner och vi skulle ha ett hus och grannar med EPA.
 
 
 
 

Människor som är mer än bara sådär.

Michelle tog min hand en dag när vi pratade om kärleken i ett soligt Australien i en tom bar.

"Michael is my lover", sa hon.
"Do you know what a lover is?"

Med hennes Kanadensiska accent och rullande R, var det fenomenalt.

En vanlig vardagsdejt.

Igår ÄNTLIGEN kunde vi efter 5 försök och flera gångers hårslitande äntligen äntligen äntligen öppna bankkonto åt hjärtat. Surtanten i kassan vägrade säga ett ord engelska men bankkopnto blev det och det firade vi med en promenad genom stan i regnet. Hjärtat köpte sneakers både till mig och sig själv och sen åt vi ute och skålade i vin och cider. Efter det åkte vi direkt till bion och såg Ages of Rock. Fruktansvärt cheesy och stundom pinsam, men stundom briljant och musiken var toppen. Sen bestämde vi att vi ska köpa en bil hjärtat och jag. Så vi kan åka på Roadtrips. En helt vanlig suverän jäövla vardagsdejt.

Min favvoperson

Albama. True Romance.
Om ni inte har sett filmen - gör det.
 
 
 
"I kept asking Clarence why our world seemed to be collapsing and things seemed to be getting so shitty. And he'd say, "that's the way it goes, but don't forget, it goes the other way too." That's the way romance is... Usually, that's the way it goes, but every once in awhile, it goes the other way too. "


Min favvoplats

Ja asså, nu har jag ju inte varit i Kanada, men jag kan nog ändå säga att Kanada, det är ett förjävla trevligt ställe.
Min Kanadensiska vän Michelle som höll mig hårt i handen genom Australienvistelserna bjöd en dag med mig, hjärtat och Becka till en husfest i ett litet ruckel nära havet. Det var varmt och skönt och jag hade klänning. Alla andra hade Kanadensiska tröjor på sig, spelade Tailor Swift och drack öl ur stora plastglas, kramades, skrålade och spelade flipcup. För så gör man i Kanada.
Varje gång jag råkar höra Tailor Swift så saknar jag Michelle och önskar att jag var där.

I'm gonna move to Canada
Yeah I've made up my mind
Leave everything behind
I'll catch a plane, fly away from this rain

I'm gonna move to Canada
I'm gonna meet Neil Young
I just know we'll get along
Show up at his house
Convince him and his spouse
I'll pick up my guitar and play
A couple of my songs
That I'll sing at the top of my lungs

Mister Young will be impressed
And offer me a record deal
And tell me to call him Neil

Midsommar

Fan va bra det var. fast hjärtat inte var med. Långbord, dragspel, gitarr, Marie och Patric, Felicia och Mattias, MinMarie, Niklas och alla som hör till. 40 pers i ett öltält och lyktor i träden. Shorts och sol blandat med regn, gubbröra och tipspromenad och brännvin.
Så jävla bra.

Jag vet du tror mitt hjärta är en död och iskall sten

Jag drömde inatt om det som var då på klipporna och utkikstornen och det grämer mig att jag inte ännu har bett om ursäkt. Jag krossade dig då, flera hundra gånger och nu pratar du inte längre.
Det är ju så jävla "över sundet" över hela grejen och jag tror att vi båda skulle må mycket bättre om jag fick säga dom där sakerna som har hängt efter i så många år, men förmodligen så har jag gjort mitt och får inget svar.


Jag sa nångång rätt nyss till någon att det hela alltid bara handlade om att ha.
Det är möjligt att det var så.


Skitmänniskor

Fan vad jag har rensat bort skitmänniskor ur mitt liv det här året.
Känns väldigt bra.

Dollars

Har jag berättat hur jävla sinnessjukt skönt det är att inte vara utfattiga längre? Brorsan ringde o ba: ska vi hyra stuga i sommar och ja ba: okej, jag sätter över pengar. För vi har såna. SEMESTERpengar.

Kompisen ringde o ba: Ska vi gå på Lenny Kravitz imorrn? O ja ba: Chris, vi köper bärs åker karusell ser Lenny Kravitz imorrn och han ba: En öööööl!. För vi har såna. ÖLpengar.

Två löner och sen har jag ju börjat tjäna storkovan (nästan) på studion det senaste. Dom pengarna får man dricka upp.


I övrigt så har jag idag hittat en pärm, i den har jag börjat sätta in australien-ansökningspapper. Det börjar bli ordning och reda och den är redan tung. Blir ett saftigt paket att posta i vår.
Jag känner att min ordings-freakiga sida passar sig bra när det kommer till visumansökande. En jävla ordning är det på papprena.




Plötsligt händer det

Helt plötsligt en dag när jag ska köpa mat på en skabbig Thai/pizza/indisk lunchrestaurang åt mig och hjärtat och går fram för att beställa, stegrar hjärtat om mig och gör hela beställningen inklusive dricka - själv! -  på svenska!

Jag är så stolt så jag bubblar och när jag kramar honom och säger "fan va bra du e!" Så säger han "Kompis, du är aromaten till min spagetti"

Hjärtat och drömmen

I lördags morse vaknade jag av hjärtat som pratade, nä, sjöng i sömnen.

En ööööööööl, en ööööööl! Two tiiiiits! two tits!
och jag skrattade ihjäl mig och frågade honom vad fan sa han egentligen?

"I dont know how to say two tits in swedish" svarade hjärtat och sov vidare

Info till nya killen på jobbet

Jag gillar inte dej

Mitt drömhus

Min Chef på studion hade hittat ett hus som hon tror att jag skulle gilla. Jag inte gillade. Jag ÄLSKADE. Mattias älskade. Felicia älskade. Alla älskade utom hjärtat.
"It looks like a barn. It looks like a place where cows live."

Vi köper inget hus i dagarna och jag har börjat förstå att jag aldrig kommer få honom att se charmen med det lantliga charmiga svenska. Precis som jag aldrig kommer förstå varför nån vill ha ett stilrent opersonligt vitt hus med biljardbord i vardagsrummet. 


Kompromisser.

Lantligt svenskt hus med biljardbord? Lantligt svenskt hus med modernt stilrent badrum? Vitt opersonligt hus med svensk lantlig inredning?

Kompromisser är livet vi har valt. Jag vet att alla par kompromissar. Men att kompromissa om de mest grundläggande sakerna vem som ska sakna familjen, bo i Sverige eller Australien osv osv är tungt.
Det enda vi båda är helt överens om och inte kompromissar ett dugg om är att vi aldrig mer ska vara ifrån varanda.


mornarna med hjärtat

De mornarna när Hjärtat ska till SFI går vi iväg samtidigt. Kvällarna innan ställer han aldrig klockan utan säger att jag ska väcka honom istället. 
Han är på fruktansvärt humör på morgonen och har alltid 700 bra anledningar till att få ligga kvar i sängen eller gå lite senare än jag. Han drar benen efter sig och suckar som en tonåring.
Det tar hjärtat underfär 10 minuter att ta på sig skorna. Per sko.
Och jag missar nästan alltid den spårvagnen jag hade tänkt ta och inte sällan tjafsar vi hela vägen ner till vagnen för att jag tycker att det är otacksamt att försöka väcka honom och för att han tycker att han inte borde behöva gå till skolan just den dagen.


Jag hoppar av efter tre stopp och rundar av mot busshållplatsen. Och vänder mig om precis i svängen när vagnen åker förbi mig. Och alltid, tittar hjärtat ut och ler, fångar mig med blicken.  
Samma sak varje dag, sätter vi oss på den högra sidan så att vi ska kunna fånga varann med blicken innan han åker vidare. Och varje dag tänker jag att de här mornarna är de bästa.

Ojojoj.

Som sagt.
Summerburst blev roligt fullt pumpande underbart
...Och för jävla kallt.
Valde något som liknande outfit två men vaknade ändå igår med grymmaste förkylningen och spenderade dagen brevid ett snörvlande hjärta på en madrass i vardagsrummet.
Men det var det värt, för fyfan av roligt vi hade. hjärtat gjorde sin sangria och Mattias bakade tartar, vi gick på dubstep på röda sten och dansade double dreamhands och deadmau5 och Avicii var bäst.

Idag är det ju bara en vanlig sketen måndag så vem bryr sej egentligen om pannan och bihålorna är fulla av snor?
Bara några ynkliga timmar kvar av jobbdagen sen ska jag hem och rita och dricka varm choklad.

Vad jag hade tänkt mig VS vad som kommer bli

Jag hade shoppat en as-somrig, as-housig, as-festivalig liten magkort top som jag hade tänkt ha till mina asballa nya shorts som jag skulle ha till mitt "pannbandssmycke" i pannan som jag hade tänkt matcha med en ljummen solig sommarkväll.

Typ


Nu lutar det troligen åt




ELLER så väljer jag outfit nr 1 och kommer imorgon party like a motherfucker:



Hört att dom har goa grejer i dom där slangarna.
Jag återkommer med besked om vilken outfit jag valde. Ni kan ha nån slags omröstning så länge.

OAVSETT:


NU KÖÖÖR VI! SUMMERBUUUUUURST!

RSS 2.0