Sista dagen av svensk sommar, sista dagen av australiensk vinter

Okej. Nu har det regnat i ganska många dagar. Igår tog regnet en paus så jag la mig vid poolen och njöt av värmen och brände nosen o pannan men det spelar ingen roll, för nu regnar det igen haha. Läste ut "water for elephants" också, och den var så jättebra att jag aldrig vill se filmen!
Idag var det extra varmt och Chris och jag hann både med en steak-lunch på Envy och en glass innan åskvädret kom. OH! Han tog mej till ett helt nytt glassställe där man kan välja glass och sen vilket godis man vill sen krossar dom liksom ner det i glassen - omygooooood va gott det var! gummibjörnar, ceasarkulor, twix ALLT! muuuuumsss...
Sen gick jag hem och väntade på att socctanten från hisingen skulle ringa och ha intervju. Det skulle hon redan igår men inga signaler kom fram och när jag ringde henne svarade hon inte. Iallafall så skulle hon ringa idag igen. Hon ringde inte och jag börjar tycka att hon är lite tjurig. Jag blir inte så sugen på att ha en tjurig chef. USCH! jag är lite för mycket manána manana för sånt numera, så om hon absolut vill att jag ska ha en intervju med henne så får hon helt enkelt ringa igen, och så får hon gaska upp sej.

Sen skulle jag söka jobb på melbas i surfers paradise men sen kom åskan o ja bestämde mej för att bara maila istället och sätta mej o rita. Egentligen vill jag ju inte ha ett nytt jobb FAST jag vill ju ha pengar OCH det vore förjävla skönt att se Peter Andrews jävla brorsas min när jag säger upp mej, jag är trots allt en fruktansvärt bra inkastare. Jaja. Vi får se. Får jag jobb så är det meningen, får jag inte så får jag väl vara pank då.

Och ni, jag börjar bli redo att komma hem. Idag låg Chris och jag i sängen efter en eftermiddags-nap och sjöng julsånger. Jag kan knappt vänta tills jag får ta med honom till jul på Liseberg och jag längtar till Ohelganatt och ljus och mys med familj och vänner.


Fattar ni hur snart jag kommer hem?

Sen kom stormen

Precis när jag skrev om solen som alltid skiner här drog stormen in, 3 dagen nu. Himlen är grå och skitsur och palmerna svajar i vinden så att "löven" flyger åt alla håll. Jag och Chris har placerat oss i soffan, vi går inte ut! Det gör mej ingenting faktiskt att vädret är så här.
Jag har saker att göra för tillslut igår kom mailet som jag väntat väntat väntat på! Jag blev helt till mej o dansade runt som en galning. Nu är det fixat iallafall och det enda jag måste göra nu är att fixa en inkomst vid sidan av detta. Hade varit grymt om jag kunde vara i studion iallafall 3 dagar i veckan, men som sagt, jag har ju inget jobb alls än så det är ju lite svårt att diskutera ledighetsdagar men pank vill jag ju inte vara!
Ibland kan man nästan tro att vissa människor man träffar är änglar som är sända för att hjälpa en på något sätt, Jag tackar min iallafall för alla stöttande ord och jag är glad att jag lyssnade - nu längtar jag hem ännu mer och det är bara några fjuttiga veckor kvar!

I södags kom Shelley till mej, och Chris hade sina kompisar över. Jag köpte en färdig cosmopolitanbox som smakade saft (buhu) och sen gick vi ut och gjorde Broadbeach.
Men idag är det alltså sängläge som gäller, glass och boken om Ceasar och bara lyssna på vinden som river i vårt höga hotell. Man kan nästan känna hur det svajar.


PS.

Nu får de väl förfan va bra va? nu kostar ett kilo bananer 18 dollar! gångra det med 6.5 så får ni ont i huvvet.

jag vill ha banan.

Cooly och roliga filurer # 3 (som ja hatar dom)

Böckerna säger att sunshinecoast har 346 soldagar per år. Det är fan helt sant. Varenda morgon när ja går upp är himlen overkligt blå och solen skiiiner. Det gillar jag!
Igår tog Chris och jag en heldag i Coolangatta, vi strosade längst stranden och kollade på surfproffs och bara njöt av varandra och solen.
En dag innan det köpte vi färska räkor, hjärtat hatar seafood så det var snällt av honom, vi gjorde vår egen feast med allt gott vi kunde tänka oss och jag bakade silviarutor.
Sen jobbade jag o jobb e ju alltid jobb. Blev skickad att vara värd idag dock, så slapp disk o mat o konsten att bäre tre skitvarma tallrikar på armarna och istället välkomnade jag gäster o hade trevligt. Jag gjorde ett bra jobb så det ska jag nog fortsätta med nu. GÖTT!

 Jag är skittrött på hospitalityjobb. Peter Andres storebror vill att jag ska kalla gästerna för "sir and madam" eller "ladies and gentlemen" o han e så jävla teatralisk så man bara vill spy. Jag vill kalla gästerna för guys eller buddies. Det får jag inte.
En dag tyckte Peter Andres storebror att vi skulle beskriva maten så att gästerna kunde se hur de skulle se ut på tallriken i deras huvven, ja ni fattar. Jag tyckte att jag gjorde det men det var självklart inte nog för watersplashs storebror så han bestämde sej för att ställa sej bakom mig o lyssna på hur jag "visualiserade maten" (OMG jag veeet)

Iallafall så kände jag för att driva tillbaks med denna idioti och jag tog fram allt jag lärt mej från juryn i australias next masterchef. ja flaxade med armarna och beskrev fiskjäveln i ord som BEAUUUTIFUL fillet of baby snapper SLIGHTLY dusted in a GORGEOUS herb and flour mixed served on a bed of apollostyled rice with i hint of fennel. Typ. O ja överdrev som fan med flit o tänkte att Peter andres storebror skulle fatta hur löjligt det var. Det gjorde han inte. Han tyckte jag var skitbra.

Kan jag inte få ha LITE värdighet kvar? nehe.

Iallafall. Har sökt ett jobb som barnsekreterare o ska ha skypeintervju. Håll tummarna att jag får det för de vore grymt - mer lön för mindre jobb, mindre stress och mindre äckliga ungdomar!
Vi har fixat internet. Äntligen. Så jag har skypat med Sarah och saknar inte jobbit längre - bara längtar.  Snart kommer jag hem!

It´s a suicide waiting

Okej nu har jag väntat o väntat o väntat i typ 3 dagar på det där jäkla mailet. Nu får det väl bara komma va? På jobbfronten går det lite framåt iaf, fått ett par mail från folk som vill att ja ska komma på intervjuer. Tråkiga jobb men det lugnar mej lite för då vet jag att jag inte behöver oroa mej lika mycket över pengar när jag kommer hem iaf.
Hem om 8 veckor. Det känns lite overkligt o ja va tvungen att kika lite på google earth för att känna in Göteborg igen, men jag är så pepp så ja kan knappt vänta!
Tills dess tänker jag gå in i semestermode. Inte bry mej om allt skit med jobbet och jag tänker njuta av solen och stranden o poolerna så mycket jag bara kan för snart är jag hemma i den långa kalla vintern igen.
Men OOOHH vad jag längtar!!! JUL med familjen, vinterkvällarmed vännerna - 8 veckor GÅ FORT!
Igår hade jag o Chrisx en riktig australiensk lunch på stranden med fish and chips. De va skitäckligt o ja va rädd för måsarna men havet var vackert och solen brände i nacekn. Imorgon ska jag tillbringa dagen på stranden med Sam (ja, irriterande jobbiga Sam, som tar fram dumHanna). Jag tänker vara snäll o tänka på karman, o vi blir nog ett litet gäng och vi ska grilla o dricka vittvin och det blir nog inte så dumt ändå.

SEMESTER!

Båt sökes

Hej Bloggis. Länge sen igen nu, jag vet. Jag har bara fullt upp som vanligt men nu börjar vi komma nånvart. Igår postade vi äntligen den klara ansökan för Chris uppehållstillstånd, o idag har jag skickat iväg något som, om jag har riktig tur, kan bli något väldigt bra när jag kommer hem. Nu när det bara att vänta vänta vänta och hålla varenda tumme. Jag söker tråkiga socckärringjobb också för att jag måste. Akassan gillar mej inte o de hade varit så sjukt härligt att ha pengar när chris landar i Sverige. Pengar o ett boende och mat, haha. Som tur är har jag underbara vänner som välkomnar mej på sin soffa tills det händer – hundra pussar till er för det!

Igår bråkade jag och Chris. Det händer inte ofta så det var fruktansvärt uttröttande och jag var totalt vansinning´och skrek o slängde saker och jag börjar fundera på om aggression replacement training vore nåt för mej för jag vet inte var allt vansinne kom ifrån. Idag är det bra igen dock och jag kommer knappt ihåg vad vi bråkade om, nån skitsak som blev större för att vi båda var trötta o hungriga. Nu är det lite skamset dock, Jag känner för att överraska honom med en båt för att göra det hela lite bättre. Han är nog lika förvånad som jag över detta totala utbrott.

Så nu är bara frågan, var kan jag få tag på en båt lite billigt (15 dlr) och fort?


Snart....

10 veckor tills jag kommer hem, ska börja ett nytt liv o än så länge har ja inget jobb inget boende o inga pengar! ja borde nog ha lite panik men det har jag inte, jag är glad glad glad! Mamma o jocke ska försöka igen, o den 25 september kommer Henke till mig!! När Henke kommer blir allt kul. Jag ska visa honom poolerna, havet, vi ska gå ut, kanske surfa, semester för han blir semester för mig ooooo vad jag längtar!!!!
Igår åkte vi till IKEA o käkade sveska köttbullar. Jag köpte saltlakrits o knäckebröd och sen brände jag fejjan i solen för ja blir lika förvånad över hur varma dom här vinterdagarna är, och tänker att ja inte behöver solskydd! Idag är vi på biblan o samlar ihop de sista papprena vi behöver för att Chris ska få komma till Sverige. han har lovat att komma innan jul o tills dess hoppas jag att jag har pengar! Jag kommer sakna honom som fan under tiden men samtidigt känns de lite skönt att jag kan få ett par veckor att bara vara med alla kompisar - Anna o jag o Marie o Becka har en hel del att prata om! 
Gaymaskereaden var gay förresten. i dubbel bemärkelse. Jag köpte en snygg mask som ja inte använde o ja o hjärtat drack för mycket shots o stabblade hem lite för tidigt, hahaha men vi var glada ändå!
Hörrni, ni planerar väl ett jävla galej när ja kommer hem va?


Förresten så har jag börjat tänka på engelska. Och slår jag i tån eller så så kommer "for fuck sake" eller "fuckn hell" ur min mun istället för KUK eller Helvete.


PUSS 

RSS 2.0