Ovärt

Kommer på mig själv med att dreggla och drömma efter sandstränder i fritidsresor reklamer. Och sen ba: vänta nu här. Att jag är långt bort från värmen är jävligt självförvållat.

Dag 3. Mina föräldrar

En dag knackade det på dörren hemma hos mamma. Utanför stod en kines. Mammas hus ligger på landet långt åt helvete från allting, så hur kinesen hamnade där är en bra fråga. Vad han ville är förmodligen en ännu bättre fråga som jag frågade när mamma ringde och berättade om händelsen.
"Ja men det vet jag ju inte, han pratade ju kinesiska!
Iallafall släppte mamma in den här kinesiska mannen och visade honom dom små färgkopparna i porslin som riktigpappa tog med från Kina nångång för evigheter sen när de fortfarande var gifta och han fortfarande reste.
" Och sen Hanna, så började han måla på väggarna!"
" Måla vaddå?"
" Tecken! Jag tror dom står för rikedom och sånt. Jag vet ju inte riktigt för vi kan ju inte prata med varandra. Men han pratar med katterna! Han säger att Rasmus trivs här men att smulan längtar hem".

Mamma har en kompis som heter Ove som odlar bin och är homosexuell. Mamma har inte många nära vänner men Kinesen har blivit en av dom.  Hur det nu kom sig så bor Kinesen numera med Ove.
Ibland när jag är hemma hos mamma är dom där, Ove pratar om blommorna och kinesen gåer runt och ler.
Han tar mycket foton på saker i trädgården, mig och katterna.


Platspappan är en mycket tålmodig man som orkar med svängarna i min mamma, från proffsig banktjänsteman/chefsperson till flummig hippie. Men ibland får plastpappan för mycket. Ibland är oftast när mamma bjuder hem 3-4 häxor som går runt och dinglar med kristaller eller drar ut osynliga dolkar från tidigare liv från ryggen på mamma. Då går platspappan ner i källaren och muttrar på tyska. "Quatsch!" Muttrar han, vilket betyder typ skräp, eller strunt.
Ibland kommer han upp för att hämta en bit äppelkaka och så går han ner igen och sitter bland tvättmaskiner och kattsand och tjurar tills huset är häxfritt igen.

Mamma och plastpappan är bäst. Dom vet inte om det dock och beter sig för närvarande som två tonåringar. Jag gör vad jag kan och försöker använda mig av familjeterapi A för att än en gång få dem att komminucera och pussla ihop förhållandet. Men det är inget jag vill prata om nu.


Dag 2. Min första kärlek

När jag var liten fjant till tonåring hade min skola utbyte med Tyskland. Det var min time to shine kan man säga, halvtysk och kunde språket. Killen som kom och bodde hos mig var en riktig liten skit, men det hörde liksom till att ha en fling med "sin" utbytesstudent, så det hade vi väl.
Min bästis hette Stina. Det var Jag, Stina, Melinda och Erika. The cool gang.
Det blev vår tur att åka till Tyskland och Erika köpte fula fishbonebyxor med flames på som vi alla tyckte var skitcoola, vi hade såna där jackor som såg ut att vara av gummi och trekvartsbyxor och man fick inte vara ute senare än till 22. Jag bodde hos den lilla skiten som hade bott hos mig, och eftersom jag hade avslutat vår fling var han taskig och visade mig inte ens vägen till skolan på morgonen.

Min första kärlek, inte bara jag-går-i-4an-jag-är-kär-i-alla-jag-ser utan verkligen jag-gråter-och-tjuter-för-livet-är-så-orättvist-kärlek heter Alexander Schmidt, hade blond pottfrisyr och bruna ögon.

En av de här kvällarna hade vi "fest" i nåns trädgård i den här lilla byn i Södra tyskland. Några av ungarna hade snott vin hemifrån och spelade fulla. Jag föllblev kär i Alexander där och då och vi smetade in varandras ansikten med kokosbollar och hånglade. Stina var kär i Sven, Melinda var kär i Marcel och vi snodde vespor och körde ut mitt i ingenstans och sen den totala förvirrningen när Sven trodde att meningen med utflykten var att vi skulle ligga och vi trodde att meningen med utflykten var... nåt annat.

Iallafall tog veckan i Tyskland slut. Jag åkte hem med litet tonårshjärta helt krossat och bar runt en bild av en kille med blond pottfrisyr i flera flera veckor. Skrev brev som jag sprayade med parfym och fick aldrig svar.


Något år senare berättade en tjej i parallellklassen att det under en lång tid ringt en tysk kille hem till henne men att hon alltid lagt på. Jag hade 41129. Hon hade 41192.

Dag 1. Presentera dig själv

Engagerad, nochalerad, övervärderad, favoriserad, attraherad, disciplinerad, alkoholiserad, involverad, ointresserad, blockerad, självcentrerad, detaljerad, exhalterad, distansierad, konstintresserad, tatuerad, okontrollerad, komplicerad.

Varde ljus. Varde måndag

Läste i Metro nåt om att det är 1 h och 45 min ljusare nu än i julas. Gott. Snabba på tack. Jag börjar bli trött på is och hjärtat svär varenda gång vi går ut. Han har inte riktigt hittat balansen. "fucking hell" säger han ungefär vart tredje steg när han halkar till och jag skrattar varenda gång.
Helgen har varit kort som alltid, vi har haft traditionell myskväll med tacos och film, målat vidare på min Lundell-oljemålning, haft pannkaksfrukost och quiz på NottingHill. Känns som man blinkar så är helgen slut, men ändå. Några dagar går och så kommer våren lite fortare.

Ser ni? Känner ni? Ja e ändå hyfsat positiv tycker jag.

Vad jag ska pyssla med framöver

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Tråk

Nu har Hjärtat varit på jobbet i 6 timmar och 22 minuter och jag tänker redan lite att det här med att han ska jobba kanske inte va en bra idé #bakisensam

Neeeeej

Hjärtat har börjat få hemlängtan. Jag visste ju att det skulle komma. Jag trodde det skulle komma tidigare. Men just nu känns det tungt, för jag vet känslan. Och den suger.

En stor dag

Den här dagen har varit grym. Stor. Gigantisk.

1. Idag gjorde jag min första 100 % egengjorda gaddning, från scratch, helt själv.
Jag ritade, gjorde stecil, friritade direkt på huden och Emma (chefen) gav mig nålen och lämnade studion och mina händer skakade inte och jag hade tid och var lugn och lärde känna nålen mycket bättre än de små snuttarna jag gjort innan. Jobbade på i ungefär 2 timmar och är mycket nöjd med resultatet. Linjerna blev raka och fina, jag gick på känsla, vågade massor och Emma var lite stolt tror jag!
Nu är jag hemma, superlycklig och trött.
Jag är på väg. På riktigt. Jag är på väg mot min dröm.

2. Hjärtat har provjobb på Hardrock på fredag. Jag vet och han vet att han kommer glänsa, så förhoppningsvis glänser han så mycket att han får börja jobba fort.

3. När jag kom hem helt flåsig efter att ha sprungit upp alla trappor till mitt hus av längtan till hjärtat, mötte han mig i hallen med en stor kram, hjälpte mig att få av mig ytterkläderna och ställde fram nylagad spagetti och köttfärssås. KÄRLEK.


Sådär. Det var min bra dag.
vad tycker ni?






Realitycheck/smärre panik

För 3 månader sen bodde jag så här:

Precis faktiskt så i ett av dom dära husen.
Och framför mitt hus såg det ut så här:


Så här ser det ut där jag bor nu:

Fast jag bor inte i ett flashit landshövdingshus utan ett 30talsruckel.
Och framför mitt hus ser det ut såhär:




Kan ni förstå att jag ibland undrar vad.i.helvete.jag.gör.här?


#Hartråkitpåjobbet

Til the fat lady sings

Jag känner mig ful och tråkig. Igår var jag på stan med hjärtat och han köpte ny jacka och en tröja. Han ville köpa nåt åt mig men jag hade ingen inspiration. Jag är så inställd på sparande och ekonomi att jag inte kan njuta av att kolla på kläder.
Dock behöver behöver behöver jag verkligen följande.
- Ett par jeans. Alla mina har hål i knäna och jag ser ut som en hemlös
- Vardagströjor.
- En klippning. Jag är söt som jag ser ut nu. Söt is not the look im after.
- En bikini. Ska ju till Skottland snart med inomhuspool på hotellet.

Sen avslutade jag perioden av överviktsätande igår med en stor gräddig och marängig tårta. Den här trenden att gå upp 3 kg på 3 dagar kan inte fortsätta. Helt serri, tänk er hur jag skulle se ut om 50 dagar i den här takten.



Typ. Så iallafall, igår moffade jag och hjärtat Ribs och tårta och jag somnade på madrassen på golvet som vi lagt ut för att mysa vid TVn på, och idag har ja köpt en mealbar och är pepp på att inte se ut som ovan till sommaren.
Hörrni, Imorrn ska jag tatuera igen! Jag hoppas att jag inte ska va lika nervös den här gången. Så det inte går ut i fingrarna i form av skak iallafall. Det känns inte så. Det känns som om det kommer gå bra.

3 månader

3 månader sedan jag kom hem från den långa underbara resan. Ser att en vän har bokat en ny och blir avundsjuk. Ska jag verkligen bo i Sverige?
Måndagsgrått på kontoret och får lite lust att bara ta backpacken och hjärtat och dra.


Nesting

Att ha såna här lugna helger borde kunna göra att man känner sig gammal och tråkig. Det borde kanske vara så men jag tycker att det har varit ganska fint, så kanske är jag på väg att bli gammal. Min åldersnoja försvann helt för ett tag sedan, typ när jag gjorde slut med A. Så jag bryr mej faktiskt inte så mycket. As long as I know I can party like a 16yearold hahaha. Nej men typ.

Följande har jag gjort i helgen:
Fredag: Soffläge
Lördag: Lekte i snön på morgonen, gjorde stor snögubbe och ritade med ett glas vin samtidigt som jag var hundvakt och hjärtat spelade Tvspel på kvällen.  
Söndag: Tog aslång promenad i slottskogen, kollade på sälar och pingviner och älgar. Hjärtat ville åka pulka men vi hade ingen. Strosade nerför Linné och åt på indisk restaurang. Tillbaks till soffan sen.

Och i allt det här fortsatta små framtidstankar, husdrömmar och övertalningar till mig själv att ha tålamod tålamod men ändå mumla små ideer och tankar över axeln till hjärtat som spelar tvspel.

Följande kom vi/jag fram till:
Jag vill ha ett hus med ett biosystem.
Jag vill ha en trädgård som är lagom liten men lagom stor med ett litet land där jag kan odla smultron och gräslök och rabarber.
Vi måste fixa cash till detta ASAP.

Min plan för detta:
Så fort hjärtat fått jobb öppnar vi ett nytt sparkonto, så vi har två. Ett vanligt som man kan använda när man behöver. Och ett som är till hus-spar, som det typ är dödsstraff att ta ur. Sen ska vi köpa lotter för typ 150 i månaden. För att bli miljonärisar.

Vad tycker ni?

Undra om detta är nånform av "nesting" som pågår i mitt huvud.
Har lust att baka och pyssla och bygga bo. Jag kanske bara behöver en rejäl jävla fylla och en utekväll.



Fredastankar

Igår på morgonen i studion blev en tid avbokad. Jag fick dom 3 timmarna till min sleeve och den gör så ont idag att det känns som nån har knivhuggt mej o när jag nyser gör det asont.
Sen sprang jag på Viktor vid hållplatsen på vägen hem. Viktor den Viktor som jag alltid sagt att jag ska gifta mig med och som jag gjort bort mej för på fyllan o villan så fruktansvärt och som hängt med år efter år men som aldrig har blivit nåt riktigt eftersom timing aldrig har varit min och Viktors grej. Viktor som är vacker som en dag men som tyvärr inte kan kyssas eller åtminstone inte kunde de innan och som är det enda ligget som inte blev av som jag ångrar att det inte blev av.
Han Viktor träffade jag vid hållplatsen igår o han var fortfarande vacker som en dag men för första gången nånsin fick jag inte lust att prova om han hade lärt sig kyssas än, utan vi hade bara ett sånt där you-look-good-yes-I-am-good samtal och sen bjöd han mig och hjärtat på fest på lördag.
Kändes skönt och stort att det inte kändes nåt men nån fest blir det inte.
I helgen ska jag bara kramas mysa hångla och vara hundvakt åt tattoochefens hund. Och på söndag ska vi quiza och dricka vin ett gäng hoppas jag. (ja jag vet att ja e pank men jag orkar inte va pank längre så ja förtränger förtränger)

Nu när jag inte röker och så och på grund av min nya vikt (fortfarande ett mysterium att ja gått upp 3 kr på 3 dagar hur fan då liksom) så har jag lite lust att bli ännu mer nyttig. Typ kanske börjatränanyttig. I.Know. Jag måste hålla på att bli dumihuvet. Observera att eventuella ändringar kan ske.

10 frågor o svar

Listan.

Ja men eftersom alla andra gör den så kör väl jag också då!


1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Gick på Gymnasiet, medieprogrammet, blev vald till skolans wannabe och rännde runt och tryckte upp kameror i nyllet på folk mest hela dagarna. Jävligt irriterande var jag förmodligen


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Idag för ett år sedan var jag på Bali, åkte till ett kaffeplantage och drack kaffe som ett djur hade bajsat ut och åt fisk som vi fick peka ut på restaurang vid havet


3) FEM SNACKS DU GILLAR:
Salta pinnar
Tårta
Kakor
Pingviner
Bakelser


4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Du fan typ nästan alla. Alla jag hört 1 eller 2 gånger iaf. Mamma brukade alltid säga att om jag mindes saker jag hörde i skolan precis så bra som jag mindes låttexter så skulle ja bli ett geni. Ja skulle kunna va me i Singing bee och spöa skiten ur allt motstånd anyday.

Så fråga mig istället vilka låtar jag inte kan texten till och jag svarar:

Young MC - Bust a move


5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:

- Ha ett liv med egen studio i två länder och åka mellan länderna i takt med att det blir vinter i Sverige osv.
-  Köpa ett hus med trädgård (i ena landet vilket det nu blir) som var nästan färdigrenoverat men som fortfarande hade lite pill att göra, typ måla lister och sånt. Och köpa en valpis och påta trädgård
- Ha ett sommarhus i andra landet vilket det nu blir
- Bye bye skulder
- Lösa min mammas pengaproblem o köpa nåt fint till syskonen och hjärtat och mej själv


6) FEM DÅLIGA VANOR:

- Dampet o Tålamodet. Kan.Fan.Inte.Sitta.Still. Gör massa ljud och rycker och hoppar så fort nåt är tråkigt.
- Jag bryter spagettin i 2 delar innan ja släpper ner den i grytan. Ser inte detta som ett jätteproblem men hjärtat tycker att det är ganska katastrof
- Jag biter på naglarna när jag är nervös eller ibland bara för att
- Total oförmåga att öppna förpackningar vilket alltid resulterar i att innehållet hamnar lite överallt
- Borderline. Allt är antingen eller. Svart eller vitt. Älska eller hata. Sinnessjuk lycka eller fruktansvärd olycka


7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

- Rita
- Resa
- Hångla
- Gå ut och dansa tills svetten rinner
- Bakismysa med bästis och skratta åt hur tokigt saker kan bli


8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

- Uggs
- Myggjagare
- Ed Hardy
- Vita byxor överlag
- Skulle dessutom aldrig lägga pengar åp teknikprylar om ja inte verkligen behövde.


9) FEM FAVORITLEKSAKER:

- Tatueringsmaskinen
- Facebook
- Mina ritpennor och block
- Bakplåtspapper. Så bra.
- Andras bloggar


10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
Inte 10. För alla har typ gjort det redan. Men makemydreams kanske?

Tisdagen den dagen

For your info så är det Tisdag. Förredetta dödstisdag men som sedan den 20 december mer är långjobbdagochlitehalvtristtisdag.
Jag tänker pigga upp tisdagen med följande saker: 

1. Piffa upp mitt kontor. Min chef på socc tycker att mitt kontor är väldigt trist och tomt. En gång i månaden ungefär kommer hon in med bekymrad min och påpekar att jag kan handla blommor för 150 kr och ibland erbjuder hon mig nån ful felmålad tavla som jag tackar nej till. Så idag tänker jag ta mina 150 kronor och köpa blommor och sånt. Inga doftljus bara för det får man inte ha för chefen är allergisk. Hon går ronder ibland och luktar i alla rum. Eftersom jag är en sån jävla rebell har jag doftljus ändå. Sån.Jävla.Rebell.

2. Fortsätta att inte röka. Tog mig igenom dag fucking ett igår hur enkelt som helst. Läste på om fördelar med att sluta och äckliga lungor och sånt på jobbet men läste också att man går upp i vikt av att sluta. Vägde mig således när jag kom hem från jobbet och såg att jag gått upp 3 kg. 3 kg på en dag! Är detta möjligt? Jag vet inte. Kanske stod bara vågen snett på badrumsgolvet eller så. Återkommer ang detta.

3. Filmquiz. Efter jobbet ska jag möta upp hjärtat och MarieochPatric och gå på filmquiz på Bergakungen. Jag är kass på film. Hjärtat däremot tar detta på fullt allvar och har läst på sedan i söndas.


Jag fick impulsen att börja måla igår. Har jag nämnt att jag är kass på att måla? Främst för att jag aldrig gör det, men även för att jag inte har tålamod att låta färgen torka så allt kladdas bara sönder. Jag är en jävel på att rita, men måla? nonono. Hursomhaver så fick jag impulsen att måla ett fint vackert och färgglatt UlfLundell porträtt. Förstå min fasa när jag insåg att jag inte hade några penslar. Snacka om inspirationsdöd. Och tack vare min ekonomidöd kan jag inte köpa penslar försen lönen nästa fredag.

BYTHEWAY så har hjärtat en jobintervju imorgon. Håll tummar och tår förihelvete!

Bytheway2 Min arm kliar. Linjerna håller på att läka och om 2 veckor är det dags att börja lägga på färg. Jag är aspepp. Förresten, nästa vecka ska jag tatuera Madde på jobbet, en coverup på en tribal på armen. En kråka blir det istället, och jag börjar redan nu övertala mina händer att inte skaka. Fokus. Det handlar om fokus.


Hjärtat och isen

Storebrors och Annsos hus gjorde min längtan efter nåt stabilt ännu lite större. En lugn och skön helg blev det iallafall och hjärtat fick en dos av riktig vinter.
Himlen var blå och solen sken och med kaffetermos och nybakad sockerkaka åkte vi till sjön som var täckt av is. I dikena fanns vattenpölarna med is på, precis som när man va liten och jag tyckte att hjärtat skulle få krasha den finaste och största av dem.
Vad jag inte visste var hur djup pölen var och att det var massa isvatten under och han åkte rakt igenom med vatten i hela kängan. Hjärtat fick låna mina raggsockor efteråt och den långa promenaden runt sjön blev istället en kort promenad över isen och på kvällen drack vi whiskey, hade musikquiz, grillade och kastade pil.


Pssst

Nu slutar jag röka. Låtsas som ingenting!

Tålamod är inte min styrka.

Hörrni.
Ett liv i Australien/Nya Zeeland igen känns mer och mer lockande.
Är det så att man kan lita på den känslan eller beror den bara på att man har förträngt smärtan, saknaden och tomheten att va så långt ifrån alla man har kär?

Tur att jag inte behöver ta några beslut än på minst ett år. Men samtidigt. Rastlösheten. Tröttheten på att aldrig ha nåt fast, inte kunna planera framtid och inte ens köpa TV "för vi kanske inte ska bo här sen ändå".
Jag är trött på att flänga runt. Jag vill planera hus och valpis och kunna göra fint. Jag vill inte bo svart i andrahand längre. Oavsett var liksom. Önskar man kunde ha nån typ av femårsplan. Eller tvåårsplan. Ni fattar.

Tänker lite att vi kanske ska göra det ändå. Stadga oss här så gott det går, köpa Tv och kanske tillochmed bil och ta besluten sen när det är dags att ta dom.

Det är ju bara det där med tålamodet.

Helg!

Min förkylning har fortsatt av bara den. Febern har gått ner iallafall o jag hade laddat med tranbärskapslar o alvedon innan min mastedont-tatueringstid igår. Aj vad ont det gjorde men oj vad fint det blev. Vi blev klara med nästan alla linjer så om 3 veckor kommer färgen dit!
Hjärtat var med i studion och hejade på och piggade upp och efter det lagade vi korvmedbröd och kollade på lejonkungen.
Idag åker vi på tågtrip till storebrors hus över helgen.
Trevlig helg!

Happy namesday!

Jag hade namnsdag i torsdags. Hjärtat hade aldrig hört talas om namesdays, så jag berättade precis som det är (borde vara) att det är en jätteviktig dag som man firar massor!
Under pubkvällen med Jeppe kunde hjärtat knappt hålla sig och bubbelfnissade; I have got something for your namesday! At home!
Och när jag kom hem stod en bukett med stora fina rosor på bordet.

Hjärtat tyckte att det här med namesdays var helfestligt, tillochmed när jag berättade sen att man kanske inte firar sådär jättemycket som jag hade sagt, och han tyckte att vi skulle fira lönedagar med paydaysgifts.


Jag klagar inte!


Meh hörrni

Det här var ju inte planerat. Inte planerat inte väntat och fan inte önskat. Här sitter jag två dagar innan min första sleeve-sittning med huvud fullt av snor och feber! Kände mig hängig i morse men det här! DET HÄR!
Det här är inte kul. Jag ska ju till brorsan i helgen.

Jag har ett viktigt möte klockan tre och efter det tänker jag hem och kurera. Färsk frukt, vitamintabletter och min snygga bartender ska få göra smoothies, så får ja fan bli bättre för jag är klen som det är när det gäller nålar. Dagsformen måste vara på TOPP!


Ni kan gärna tycka lite synd om mig, lämna kommentarer osv.





Måndagmorgon

Fan asså va jag hatar att vara pank. Så fruktansvärt jävla trist är det. Dom sista pengarna gick ifs åt till bra saker. I torsdags var vi på Sejdeln och drack gigantiska öl med Jeppe och raglade hem efter mycket skratt.
Sen hade vi hederligt svenskt myspys med tacos och film och igår var vi på Universeum och hjärtat kände sig som hemma i regnskogen och sen bar han mig på ryggen hela vägen hem för jag hade skoskav. 
På kvällen åt vi semla och hemgjord chokladmousse och kollade på Waynes world.

Och nu en ny måndag, med socialtjänstjobb och kalla fötter eftersom jag glömde mina skor i studion i torsdags efter att jag fick jag tatuera 2 hjärtan på en handled. Jag har aldrig gjort linjer innan så tyvärr gick min nervositet ut i händerna och jag skakade så mycket att det blev väldigt svårt. Emma sa att hennes första linjetatuering blev mycket värre än min, och så hemsk blev den inte, så jag är riktigt nöjd.

En pank vecka följer alltså. Skittrist. Ge mej pengar nuuuuuuu
Dock blir torsdag bra för då tar jag med mig hjärtat till studion för då ska Emma börja på min sleeve och jag behöver moraliskt stöd. Sen på fredag tar vi tåget till storebrors hus.

Det är skönt nu, det lugnet som har infunnit sig. Att paniken är borta och jag vet att han kommer vara här nu. Nu kan jag bara njuta förfullt över att ha honom nära och brevid mig, han som tycker att jag alltid är bäst och skrattar när jag lyckas krossa fönsterrutan i köket av ren klumpighet.

Veckans inne och utelista

Ute:

Inspirationsdöd
Storm
Älvsborgsbron


Inne:

Högläsning
Senap
Lasse Berghagen


Så mycket bättre när vi är tillsammans

Allt som är trist annars blir så mycket bättre när vi är tillsammans. Storhandla mat, laga biffar och mos och gräddsås och sen lägga sig mot hjärtats axel medans han läser högt för mig i flera timmar.
Kan jag inte alltid få ha honom vid min sida? Schyrre då?

Nytt år

Nån sa att nyårslöften var ute. Jag är beredd att hålla med och jag hade inte en tanke på att lova något när jag och hjärtat stod och rökte och kysstes och drack rosa skumpa vid 12slaget. Så jag tänkte mig mer nyårsmål eller nyårsönskningar.
Detta vill jag ska hända under 2012.

* Min familj ska vara frisk och må bra utan olyckor, sjukdomar och elände.
* Henke och Annso ska bli med bebbe
* Jag och hjärtat ska hitta hem, vart hem ska vara, så att vi äntligen kan skapa en grund att stå på
* Jag vill ordna upp min ekonomi, betala av lån och spara mera
* Hjärtat behöver ett jobb. Typ nu tack.
* Att vi nångång äntligen kan jobba dagtid båda två så att vi ses mer
* Jag vill se mer av Europa
* Jag ska jobba lite mer på jobbet och visa att jag faktiskt är duktig (o inte gö som precis just nurå)
* Innan året är slut vill jag vara typ klar att börja tatuera helt själv
* O sen det där vanliga om att röka mindre, dricka mer vatten och äta bättre dårå.

Den viktiga vinsten

När hjärtat och jag precis börjat träffas tog jag med honom till en fest nånstans i GoldCoast hos min kanadensiska kompis Michelle.
Det var jag och hjärtat och RockyroadBecka och ca 70 kanadensare, i full hockeylandslagsmundering och med Tailor Swift i högtalarna.
På riktigt Kanadensiskt vis skulle vi spela "flipcup" som är en fyllelek/lagsport.
Jag hade fin klänning, var nykär och varm och missade på något sätt att lyssna på reglerna (problem 1), att man ska hälla i sig drycken så snabbt som möjligt och sen flippa plastkoppen. (Problem 2 ). Jag hade min kopp fylld till bredden med rödvin (problem 3, inte bra dryck att hälla i sig när man har fin klänning), medans de andra hade lite öl i sina glas. Så jag protesterade åt detta när det var min tur och jag insåg vad jag förväntades göra. Hjärtat slängde kallhjärtat ur mig ur leken och jag fick inte vara med på hela kvällen och satte mig och tjurade och rökte massa cigaretter och var nog lite sur över detta i ett par veckor och kanske lite fortfarande.

Iallafall, så drog hjärtat igång Flipcup på nyårsfesten hemma i Maries nya hus, där nästan alla mina nära vänner var, och kärleken, och god mat och mys, men lite seg fest, tills hjärtat satte igång.
Två lag, sju på varje och jag gjorde inte om mitt misstag, utan körde med cider och tänkte nujävlar.

Jag flippade plastkoppen på första försöket, varje gång, sex rundor på rad och räddade laget flera gånger. Hjärtat bad officiellt (inför festen) om ursäkt och skrev ännu mer officiellt (på facebook) hur grym jag var.
Jag känner att YES. Redeemed my name, revenge o allt detta.
Den vinsten var viktig. Mycket viktig.
Jag känner typ att jag har vunnit OS eller nåt sånt.

RSS 2.0